Το πιο θλιβερό στη ζωή αυτή τη στιγμή είναι ότι η επιστήμη συγκεντρώνει γνώση πολύ πιο γρήγορα από ό,τι η κοινωνία αποκτά σοφία. - Isaac Asimov, 1920-1992, Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας

Ημερίδα με τίτλο «Αειφόρος ανάπτυξη στην περιοχή του Μαινάλου» πραγματοποιείται αύριο στη Βυτίνα

20 Απριλίου, 2018

Ημερίδα με τίτλο «Αειφόρος ανάπτυξη με τη συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων στην περιοχή του Μαινάλου» πραγματοποιείται αύριο στη Βυτίνα. 
Στην εκδήλωση, που διοργανώνει η εταιρεία ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ, θα μιλήσουν επιστήμονες και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας. Ανάμεσά τους είναι η καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ΟΠΑ,) ο καθηγητής Ανδρέας Παπανδρέου (Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΕΚΠΑ), o τεχνολόγος περιβάλλοντος και διαχείρισης αποβλήτων Βαγγέλης Τερζής, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Νίκος Δέδες, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διατροφής Λεωνίδας Καρίγιαννης, ο Κωσταντίνος Μαρινάκος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και ο οινοποιός Νώντας Σπυρόπουλος, ενώ τις τρεις θεματικές συζητήσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη θα διευθύνουν τα μέλη της Αεί Μαίναλον Τρύφων Κολλίντζας, Κώστας Σπυρόπουλος, Γιάννης Μίνογλου και Τάκης Σπηλιόπουλος. 
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, και οι δήμαρχοι Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ενώ θα προβληθεί η ταινία:  «Losing Hope – Making Hope», των Χρήστου Γιατράκου και Χριστίνας Γαρδικιώτη, μια ταινία για την μπλε οικονομία στον Πάρνωνα, που δημιουργήθηκε το 2017 στα εργαστήρια του δήμου Τρίπολης «STORYDOC». Την εκδήλωση θα ανοίξουν με χαιρετισμούς τους ο πρόεδρος της Αεί Μαίναλον Βασίλης Κουνέλης και ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βασίλης Γιαννακάκος.
Η ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ κλείνει φέτος τα δέκα χρόνια λειτουργίας και δράσεων της στην Αρκαδία. Η εκδήλωση που εντάσσεται στο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών: «Sustainable Development Solutions Network (SDSN)», θα αρχίσει στις 9:30 αύριο το πρωί.

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Έκθεση κρητικών προϊόντων από 28 Απριλίου-6 Μαΐου, στη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη "επιστρέφει" και πάλι από το Σάββατο, 28 Απριλίου, η 9η Παγκρήτια Έκθεση "Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση & Τοπικές...

Close