Οι θεσμοί περνούν τρεις φάσεις: τη φάση του κοινωφελούς έργου, τη φάση των προνομίων και τη φάση της κατάχρησης. Σατωβριάνδος, 1768-1848, Γάλλος ποιητής & πολιτικός

Ηλ. Αθανασίου: Αξιοποίηση της περιουσίας των δήμων

7 Μαΐου, 2018

Ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα είναι ευκολότερο να επενδύσεις στην Ελλάδα. Μέσω του Διαμεσολαβητή του Επενδυτή του οργανισμού επιλύεται σχεδόν το 90% των προβλημάτων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού, ενώ σημείωσε τη σημασία της «μίας στασης» για τους επενδυτές.

Επιπλέον είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν ώριμα έργα για να έρθουν οι επενδυτές και με αυτό ασχολείται ιδιαίτερα αυτό το διάστημα ο οργανισμός σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση για την ακίνητη περιουσία των περιφερειών, ανεξάρτητα από τα έργα του ΤΑΙΠΕΔ. Μια μαρίνα στη Σαντορίνη κι ένα έργο στους Δελφόυς είναι τα δύο από τα πρώτα έργα που προωθούνται σε αυτό το πλαίσιο.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ξενοφών Αυλωνίτης ανέφερε ότι εργαλεία όπως η αγορά των ελληνικών ομολόγων και άλλες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που επιχειρούνται βοηθούν στη ρευστότητα.

Όπως είπε έχουν αντληθεί 860 εκατ. ευρώ μέσα από 7 εταιρικά ομόλογα ενώ το μεσοσταθμικό επιτόκιο βρίσκεται στο 3,56% λόγω της αξιοπιστίας των επιχειρήσεων και της αυξημένης ζήτησης και ο μέσος όρος υπέρκάλυψης είναι στις 2 φορές. Επίσης η εμπορευσιμότητα των ομολόγων ειναι σημαντική ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δίνει εμφάση στις διαδικασίας crowd funding.

Περισσότερα στη κατηγορία Οικονομία
Οι αμερικανικοί δασμοί στον χάλυβα επηρεάζουν την ευρωπαϊκή αγορά

Οι αμερικανικοί δασμοί στον χάλυβα έχουν οδηγήσει σε αύξηση των όγκων στην ευρωπαϊκή αγορά χάλυβα καθώς κάποιες εταιρίες κατευθύνουν τα...

Close