Σε κάθε επιθυμία, πρέπει να τίθεται το ερώτημα: τι θα μου συμβεί αν πραγματοποιηθεί αυτό που θέλω και τι αν δεν πραγματοποιηθεί; Επίκουρος, 341-270 π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

Handelsblatt: Η Λαγκάρντ δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται σε κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα. Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt εστιάζει στο πρόσωπο της Κριστίν Λαγκάρντ, που αναμένεται να αναλάβει το “τιμόνι” τις Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

“Ασφαλώς διαθέτει μεγάλη πολιτική εμπειρία και μπορεί να είναι ελκυστική και πειστική”επισημαίνει το σχόλιο. “Αλλά δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της ευρωζώνης. Αυτή την αρμοδιότητα την έχουν οι εθνικές κυβερνήσεις.

Ένα πρόβλημα είναι ότι στην ευρωζώνη δεν υπάρχει ακόμη συντονισμός της δημοσιονομικής πολιτικής. Οι κυβερνήσεις κανονίζουν τα έσοδα και τις δαπάνες τους ανάλογα με τις εθνικές προτεραιότητες. (…) Για την ευρωζώνη ισχύει ό,τι ισχύει και για τον πληθυσμό στα περισσότερα κράτη-μέλη: αυτοί που θα ήθελαν να ξοδεύουν περισσότερα, δεν μπορούν. Και αυτοί που μπορούν, δεν θέλουν”.

Πηγή: Deutsche Welle

Read previous post:
Καταθέσεις: Μπαράζ προϊόντων για ενισχυμένους τόκους

Όσοι πίστευαν ότι ο κύκλος των χαμηλών καταθετικών επιτοκίων σε Ευρώπη και Ελλάδα οδεύει προς το τέλος του φαίνεται πως...

Close