Η διασπορά είναι μια προστασία ενάντια στην άγνοια. Δεν έχει πολύ νόημα για αυτούς που ξέρουν τι κάνουν. - Warren Buffet

Η υδροδότηση, η ακτοπλοϊκή σύνδεση και τα προβλήματα του λιμανιού, στο επίκεντρο σύσκεψης στην Κάρπαθο, παρουσία του Ν. Σαντορινιού

12 Νοέμβριος, 2018

Το θέμα της βελτίωσης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, η ύδρευση του νησιού, τα λειτουργικά προβλήματα του λιμανιού και η στελέχωση του νοσοκομείου, εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο δήμο Καρπάθου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ο κ. Σαντορινιός αναφερόμενος στο θέμα της ύδρευσης και αναγνωρίζοντας συγκεκριμένες ανάγκες, αναφέρθηκε στην πρόσφατη έγκριση, από το Πρόγραμμα Φιλόδημος, χρηματοδότησης έργου για τη βελτίωση της ποιότητας του υδρευτικού δικτύου του νησιού ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην πιθανότητα χρηματοδότησης εγκατάστασης μονάδας δυναμικότητας 1000 κυβικών μέτρων νερού.

Για τα λειτουργικά προβλήματα του λιμανιού συζητήθηκε η επικείμενη εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ μνεία έγινε για την στελέχωση του Νοσοκομείου Καρπάθου αλλά σε ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση των ακτοπλοϊκών γραμμών του νησιού.

«Οι υποδομές αλλά και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών είναι στο επίκεντρο του πολιτικού σχεδιασμού μας, έχοντας ως σκοπό την τουριστική τόνωσή τους αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Σαντορινιός επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Καρπάθου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την λιμενάρχη, αλλά και με τα στελέχη του λιμεναρχείου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα στελέχωσης της δομής αλλά και στην επιχειρησιακή δυνατότητα που έχει η μονάδα.

Read previous post:
Νίκη-ανάσα ο Άρης στην Ριζούπολη

Την πρώτη του νίκη μετά από 4 σερί ήττες πανηγύρισε στην Ριζούπολη ο Αρης, στο ματς με το οποίο έπεσε...

Close