Η συγχώρεση οφείλεται συχνά στην γενναιοδωρία, αλλά εξίσου συχνά και στην έλλειψη μνήμης. Alfred Capus, 1858-1922, Γάλλος συγγραφέας

Η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική οικονομική και κοινωνική πολιτική

16 Μάιος, 2019

«Σήμερα η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική οικονομική και κοινωνική πολιτική», επισήμανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Επικοινωνία» της ΕΡΤ 3.

Για την τοποθέτηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την έλλειψη του αναγκαίου δημοσιονομικού χώρου για να εφαρμοστούν μέτρα ελάφρυνσης, η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «η επιλογή του να μιλήσει σε αυτή τη συγκυρία που περάσανε από τη Βουλή τα μέτρα, τα οποία είναι πλήρως κοστολογημένα, δείχνει μία πολιτική στόχευση και μάλιστα σε καιρό εκλογών». Η ίδια εκτίμησε ότι οι παρατηρήσεις του δεν θα επηρεάσουν τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι όλες οι προβλέψεις του έχουν πέσει έξω, όπως ότι δεν θα κατοχυρωθούν οι συντάξεις.

Μιλώντας για το Δημόσιο, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να είναι σύγχρονο, αξιοκρατικό και με τις αναγκαίες προσλήψεις να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του, ενώ αντίθετα η ΝΔ επιθυμεί «ένα μικρό Δημόσιο που να έχει ρυθμιστικό ρόλο και όλα τα άλλα να ιδιωτικοποιηθούν». «Αυτές οι λύσεις», πρόσθεσε, «όχι μόνο απέτυχαν, όπου εφαρμόστηκαν, και οδήγησαν στην κρίση σε Ευρώπη και σε Αμερική, αλλά είναι πλέον και παρωχημένες».

Read previous post:
Αρχές της άλλης εβδομάδας, θα καταβληθεί η 13η σύνταξη

Στο άνοιγμα της πλατφόρμας για ένταξη στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στη θέσπιση της νέας 13ης σύνταξης, στις...

Close