Αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι να είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, αλλά να είσαι αποφασισμένος. Jean Monnet, 1888-1979, Γάλλος οικονομολόγος, πατέρας της ΕΕ

Η Χάλεπ κατέκτησε το τουρνουά του Τορόντο

15 Αυγούστου, 2022

    Η εμπειρία μεγάλων διοργανώσεων, έκανε τη διαφορά για την Σιμόνα Χάλεπ, η οποία κατέκτησε το 9ο τουρνουά WTA 1000 της καριέρας της, στο Τορόντο, επικρατώντας με 6-3, 2-6, 6-3 την Βραζιλιάνα, Μπεατρίζ Χαντάντ Μαϊα.

    Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια, η οποία βρίσκεται στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, μετά την συμμετοχή της στον ημιτελικό στο Wimbledon, έναν χρόνο μετά την αποχώρησή της από το Top-10, λόγω τραυματισμών στον ώμο και στους μηρούς.

    «Οταν άρχισα την σεζόν δεν είχα πολύ αυτοπεποίθηση, αλλά είχα βάλει στόχο να επιστρέψω στο κορυφαίο επίπεδο στο τέλος της χρονιάς. Και είμαι εδώ. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Θα το εκμεταλλευθώ και θα δώσω τα εύσημα στον… εαυτό μου. Απλώς ονειρεύομαι να έχω περισσότερα», σχολίασε η 30χρονη Χάλεπ, κάνοντας ειδική αναφορά στον Πατρίκ Μουράτογλου: «Ηταν ο Πάτρικ, αυτός που μου έδωσε πίσω αυτή την καλή ενέργεια, αλλά και την ατμόσφαιρα της Ακαδημίας. Βλέποντας όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους να παλεύουν κάθε ημέρα για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, πήρα ώθηση. Νιώθω ότι μπορώ ακόμα. Γι’ αυτό συνεχίζω να δουλεύω σκληρά κάθε ημέρα».

    Από την πλευρά της, η 26χρονη Βραζιλιάνα (Νο 24 στον κόσμο), επεσήμανε: «Η Σιμόνα το άξιζε, έπαιξε καλύτερα από εμένα. Ηταν πιο… γενναία. Μερικές φορές μαθαίνουμε και σήμερα είναι μια ημέρα για να μάθουμε».
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ