Όπως στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους δεν υπάρχει χώρος για κάρα ή για περιπλανώμενους πεζούς, έτσι και η σύγχρονη κοινωνία δεν έχει θέση για ζωές και μεθόδους που είναι πολύ εκκεντρικές. A.C. Grayling, Σύγχρονος Βρετανός φιλόσοφος

Η Volvo ξεκινάει σήμερα την παραγωγή του C40 Recharge στο εργοστάσιο της Γάνδης

7 Οκτωβρίου, 2021

Η Volvo ξεκινάει σήμερα την παραγωγή του C40 Recharge στο εργοστάσιο της Γάνδης. Το μοντέλο είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας και το πιο πρόσφατο ανάμεσα σε μία σειρά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα παρουσιαστούν τα επόμενα χρόνια.

Έως το 2030, η σουηδική εταιρεία στοχεύει να διαθέτει στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για μία από τις πιο φιλόδοξες στρατηγικές στην αυτοκινητοβιομηχανία για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς η Volvo στοχεύει, επίσης, να έχει γίνει μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Το εργοστάσιο της Γάνδης, ένα από τα μεγαλύτερα της Volvo, πρωτοπορεί στην πορεία της εταιρείας προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό. Στην ίδια μονάδα παράγεται, επίσης, το XC40 Recharge, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του πολυβραβευμένου compact SUV, το οποίο αποτέλεσε και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo.

Η δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη μονάδα της Γάνδης είναι 135.000 (αυτοκίνητα) τον χρόνο, ενώ προσδοκά ότι το 2022 περισσότερο από το μισό της παραγωγής του εργοστασίου θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κ.Π.