Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Η UEFA στην εκδήλωση του ΟΗΕ για τη Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (p)

6 Απριλίου, 2023

 Με αφορμή τoν 10o εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace), σήμερα 6 Απριλίου 2023, τα Ηνωμένα Έθνη συγκάλεσαν μια εικονική εκδήλωση με τίτλο «Βαθμολογία για τους ανθρώπους και τον πλανήτη». 
 
 Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον ρόλο του αθλητισμού στην προώθηση της ειρήνης και της κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

 Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Μικέλε Ούβα, Διευθυντής του Τμήματος Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Αειφορίας της UEFA, αναφέρθηκε στο έργο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

 «Η μετάβαση σε μια ακμάζουσα, πράσινη οικονομία είναι επιβεβλημένη και στην UEFA θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης μέσω μακροπρόθεσμων επενδύσεων και μιας στρατηγικής προσέγγισης στις προκλήσεις βιωσιμότητας σε όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Υποστηρίζουμε κοινωνικά υπεύθυνες και φιλικές προς το περιβάλλον δράσεις και πρακτικές για να διατηρήσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αθλήματός μας», τόνισε ο Μικέλε Ούβα, σημειώνοντας επίσης τη συνεργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με την Πρωτοβουλία «Football for the Goals», που ιδρύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη τον Ιούλιο του 2022. 
 

 Α. Βαζογιάννης