Μέσα στην αόριστη θεωρία ότι όλα στον κόσμο είναι λάθος, κάθε σταθερή αίσθηση ευθύνης εξαφανίζεται. Theodore Adorno, 1903-1969, Γερμανός φιλόσοφος

Η Toyota ανακοίνωσε τους οδηγούς της για το 2022 (video)

7 Οκτωβρίου, 2021

Ο Φινλανδός Εσαπέκα Λάπι επιστρέφει στην ομάδα της Toyota για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) του 2022, προκειμένου να «μοιραστεί» το υβριδικό Yaris WRC της ιαπωνικής ομάδας με τον Γάλλο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο 37χρονος Οζιέ, ο οποίος διεκδικεί αυτή τη στιγμή τον όγδοο τίτλο της καριέρας του στα τελευταία εννέα χρόνια, έχει ανακοινώσει ότι την επόμενη χρονιά δεν θα είναι οδηγός… πλήρους απασχόλησης και πως θα «τρέξει» σε επιλεγμένους αγώνες. Ο 30χρονος Λάπι θεωρείτο το φαβορί για να πάρει τη θέση του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή στα ράλι, από τα οποία θα απουσιάσει ο Οζιέ. Ο Λάπι σημείωσε το 2017 τη μοναδική νίκη της καριέρας του στο WRC με την Toyota, από την οποία αποχώρησε μετά το πρωτάθλημα του 2018, για να ενταχθεί αρχικά στο δυναμικό της Citroen (2019) και στη συνέχεια της M-Sport Ford (2020).

Ο Ζιλιάν Ινγκρασιά, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του Οζιέ από το ξεκίνημα της καριέρας του το 2006, θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Τον Γάλλο συνοδηγό θα αντικαταστήσει ο συμπατριώτης του, Μπενζαμέν Βεϊγιά.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός Έλφιν Έβανς και ο Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα υπέγραψαν νέα συμβόλαια με την Toyota, με την οποία «τρέχουν» τα τελευταία δύο χρόνια, και θα μετάσχουν και στους 13 αγώνες του νέου πρωτραθλήματος. Πάντως, η ιαπωνική ομάδα δεν έχει καθορίσει σε ποια ράλι θα μετάσχει ο Οζιέ.