Η συνηθισμένη μοίρα των καινούργιων αληθειών είναι να αρχίζουν σαν αιρέσεις και να καταλήγουν σαν προκαταλήψεις. Thomas Huxley, 1825-1895, Βρετανός βιολόγος

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται επιτέλους δήμαρχο» δήλωσε ο υπ.δήμαρχος Θεσ/νίκης, Κων.Ζέρβας

20 Μαΐου, 2019

“ Όταν πριν από 8 μήνες περίπου ξεκινούσαμε αυτό το ταξίδι, λίγοι πίστευαν ότι θα φτάναμε εδώ σήμερα. Πριν από 8 μήνες δηλώσαμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να αλλάξει, ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται επιτέλους δήμαρχο”, είπε κατά την έναρξη της κεντρικής του ομιλίας το στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, ο υποψήφιος δημάρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Όπως επεσήμανε η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα δήμαρχο που δεν θα τον υπαγορεύει η Αθήνα, η οποία δεν γνωρίζει το συμφέρον της πόλης. “ Αν είχαν την πραγματική έγνοια της Θεσσαλονίκης δεν θα πήγαιναν σε λύσεις της τελευταίας στιγμής, της κονσέρβας ή του δοκιμαστικού σωλήνα.
Δεν θα ανέσυραν από τις επετηρίδες τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν άλλος 35 και άλλος 25 χρόνια πριν”, είπε ο κ.Ζέρβας χαρακτηρίζοντας “ τη στάση τους βαθιά υποτιμητική και εξοργιστική. “ Θεωρούν τους Θεσσαλονικείς δεδομένους. Μας θεωρούν ιθαγενείς που με χάντρες και καθρεφτάκια θα κερδίσουν την εύνοια μας. Νομίζουν ότι χωρίς σχέδια, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς γνώση θα πείσουν την κοινωνία της πόλης να συνταχθεί πίσω από μία απλή κομματική σημαία.
Για να έχει το βράδυ των εκλογών η Θεσσαλονίκη ένα χρώμα στο χάρτη και ο δήμαρχος της να βρίσκεται ένα τηλεφώνημα μακριά από τη βούληση της Αθήνας, και ποιος ξέρει και ποιων άλλων”, σημείωσε. 
Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ζέρβας επεσήμανε: “ Δεν αποδεχόμαστε έναν δήθεν ρεαλισμό που ο νους αλλά και η ψυχή μας δεν μπορεί να τον δεχθεί. Εάν παραιτηθούμε από το όνομά μας, εάν παραιτηθούμε από την ιστορία μας, εάν απολέσουμε την ψυχή μας, όλα όσα βρίσκονται  στα τραγούδια και τις παραδόσεις, στα αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και στους αγώνες με αίμα…Τι μας μένει; Η Μακεδονία δεν είναι γεωγραφικός χώρος, είναι η πατρίδα μας, Δεν είναι πεδίο εμπορικών συναλλαγών. Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Δεν είναι προϊόν τεχνητών συγκολλήσεων και διασπάσεων. Τα μακεδονικά προϊόντα δεν έχουν μόνο ονομασία προέλευσης, είναι δημιουργίες αιώνων παράδοσης και μόχθου. Και εδώ που φτάσαμε σήμερα, μετά την άθλια συμφωνία των Πρεσπών, να είστε βέβαιοι, ότι μόνο η Θεσσαλονίκη με μπροστάρη το Δήμαρχό της  μπορεί να κερδίσει το όνομα της Μακεδονίας. Μόνο μια πόλη της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της ανάπτυξης μπορεί να κερδίσει το στοίχημα”. 
Σε ο,τι αφορά το ζήτημα της καθαριότητας, ο κ.Ζέρβας είπε ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη είναι βρώμικη πόλη και τόνισε: “ δεσμεύομαι πως θα αναλάβω εγώ ως δήμαρχος την ευθύνη αυτού του τομέα μέχρι η πόλη να καθαρίσει. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα θα τα δούμε μέχρι τα Χριστούγεννα του 2019. Με υπογειοποίηση κάδων, με καθαρούς κάδους που δεν θα τους ανοίγεις με χαρτομάντιλο, με μέτρα προστασίας εργαζομένων και ανανέωση εξοπλισμού”.
Ο κ.Ζέρβας μίλησε ακόμη για το θέμα της ασφάλειας και δεσμεύτηκε “ να υπάρχουν παντού φωτεινές, καθαρές και ζωντανές γειτονιές, με τη συνεχή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και με την καθημερινή φυσική παρουσία της διοίκησης θα αστυνομεύεται και προστατεύεται κάθε γωνιά της πόλης”. Πρόσθεσε ότι θα αλλάξει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης “ γιατί έχει απίστευτους παραλογισμούς. Σχεδιαστικά και οικονομοτεχνικά λάθη και πασαλάκια παντού”.  
Τόνισε ότι θα πιέσει και θα επιβλέψει “ ώστε να προκύψει ένα υγιές και βιώσιμο διάδοχο σχήμα αστικών λεωφορείων για να κυκλοφορούν επιτέλους στους δρόμους νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Και όχι σακαράκες 25ετίας”. 
“ Θέλουμε μια Θεσσαλονίκη με ολοκληρωμένες μεγάλες υποδομές. Με πλήρως λειτουργικό Μετρό, με μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο συνδεδεμένο με πολλούς προορισμούς, με ένα λιμάνι που θα γίνει πραγματικό κέντρο εμπορίου και πύλη εισόδου προϊόντων στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα, θέλουμε αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία και σχεδιασμό”, επεσήμανε και τόνισε ότι θα στηρίξει το έργο ανακατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα όσο και τη διαδικασία ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού κέντρου. 
Ν.Καζ.

Read previous post:
Μεταφέρεται για εξουδετέρωση το βλήμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην Τούμπα

Ένα βλήμα πυροβολικού του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, 105 χιλιοστών, βρέθηκε νωρίς το πρωί στο ρέμα της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Close