Αν μπορείς κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει. Νίκος Καζαντζάκης. 1883-1957, Έλληνας συγγραφέας

Η Θεσσαλονίκη «πρωταγωνίστρια» στο ελληνικό περίπτερο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού Vakantiebeurs

10 Ιανουάριος, 2019

Μετά από μια χρονιά κατά την οποία η προσέλευση των Ολλανδών τουριστών στην Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ δεκαετίας -ξεπέρασαν τους 400.000- κι ενώ το ενδιαφέρον για τη χώρα μας παρέμεινε αμείωτο όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν, τα φώτα για το 2019 πέφτουν στη Θεσσαλονίκη, ως μια διαφορετική πρόταση, όπως ανέφερε η διευθύντρια ΕΟΤ Ολλανδίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου, Ελένη Σκαρβέλλη.

Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Vakantiebeurs» στην Ουτρέχτη (9-13 Ιανουαρίου), ως τιμώμενος προορισμός, καθώς, όπως επεσήμανε η κ.Σαρβέλλη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική και έχει σημαντικές προοπτικές. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) διοργανώθηκε εκδήλωση για την προβολή και παρουσίαση της πόλης, όπου το στέλεχος του Οργανισμού, Μαρία Πουλουκτσή, ανέδειξε όλες τις πτυχές που κάνουν τη Θεσσαλονίκη έναν ξεχωριστό, ελκυστικό και συγχρόνως ενδιαφέροντα προορισμό: την πλούσια ιστορία της πόλης, την πολιτιστική της κληρονομιά και ιδιαίτερα τα 15 μνημεία Ουνέσκο, τα σημεία ενδιαφέροντος, τη ζωντάνια που τη χαρακτηρίζει και τη σύνδεση που υπάρχει με σημαντικούς προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά τη γαστρονομία της πόλης, από την οποία μάλιστα οι παρευρισκόμενοι πήραν μια «γεύση» και κυριολεκτικά, καθώς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικούς μεζέδες και πίτες, όπως και ελληνικά κρασιά.

Η κ.Σαρβέλλη επεσήμανε ότι εντάσσεται στους στόχους του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού η στρατηγική προβολή των εναλλακτικών προορισμών και ιδιαιτέρως του city break. “ Η Αθήνα είναι ήδη γνωστή, έχει δυναμική και συνδέεται με απευθείας πτήσεις από το Άμστερνταμ. Τα τελευταία τέσσερα χρονια, ωστόσο, με την υποστήριξη της Transavia που έχει απευθείας πτήσεις, φαίνεται πως αυξάνεται και η δυναμική της Θεσσαλονίκης. Έχουμε δει ότι έχει αλλάξει εντελώς το ενδιαφέρον του κόσμου, ότι υπάρχει ενδιαφέρον όχι μόνο για city break, αλλά ακόμη και για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους από τη Θεσσαλονίκη, είτε αυτό σημαίνει να συνεχίσουν στη Χαλκιδική είτε να εξερευνήσουν το υπόλοιπο κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας”, επεσήμανε η κ.Σκαρβέλλη.

«Η παρουσία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην διεθνή εκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης επιβεβαιώνει την ευστοχία της απόφασης που πήρε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και η πρόεδρός του, η κ. Βούλα Πατουλίδου, να συμμετέχουμε για πρώτη φορά αξιολογώντας ως πολύ σημαντική την Ολλανδία στις συγκυρίες και τις τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού» τόνισε η κ.Πουλουκτή μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Διαπιστώνουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας ώριμος τουριστικός προορισμός για τους Ολλανδούς τουρίστες και κυρίως τους επαγγελματίες του τουρισμού σε αυτή τη χώρα. Η πρώτη αυτή συμμετοχή μας είναι ουσιαστική, καθώς δημιουργεί νέες γέφυρες που θα βοηθήσουν στην τουριστική προβολή και στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης με επισκέπτες από τις Κάτω Χώρες».

Read previous post:
ΚΙΔΗΣΟ: Αμετανόητος ο κ. Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς για τους Έλληνες και τη χώρα, παραμένει ένας αμετανόητος λαϊκιστής, και με όλους τους τρόπους διακηρύσσει...

Close