Ο λόγος που υπάρχει τόσο πολύ άγνοια είναι ότι αυτοί που την έχουν ανυπομονούν να την μοιραστούν, Frank A. Clark, 1915-2003, Αμερικανός πολιτικός

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» στο πλευρό του υπουργείου Παιδείας

3 Ιουλίου, 2020

Με προσφορά tablet, τα οποία αποτέλεσαν εξοπλισμό των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, τόσο για την εκπαίδευση των μαθητών από το σπίτι, όσο και για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της μαθητικής κοινότητας μακροπρόθεσμα, ανταποκρίθηκε η Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», στο κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για στήριξη από τον ιδιωτικό τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» παρείχε ειδική έκπτωση στα μέλη του φορέα, τα οποία προέβησαν στην αγορά tablet σε προνομιακή τιμή από την Samsung ΕΛΛΑΣ, η οποία είναι και μέλος της.

Στη συνέχεια παραδόθηκαν στο υπουργείο και διανεμήθηκαν σε μαθητές όλων των βαθμίδων σε όλη την επικράτεια. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε ευχαριστήρια επιστολή της προς τον φορέα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η χειρονομία αυτή, που πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία, αναδεικνύει για άλλη μια φορά το ρόλο που διαχρονικά κατέχει η ιδιωτική πρωτοβουλία στην ενίσχυση των δράσεων της Πολιτείας, καθώς και στην στήριξη του κοινωνικού συνόλου εν γένει».

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» – σύμφωνα με την ανακοίνωσή της – δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια της, ώστε, να εφοδιαστούν οι μαθητές με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Read previous post:
Βουλή-Κ. Τασούλας: Με κανονικές διαδικασίες η νομοθέτηση στην παρούσα βουλευτική περίοδο

Με κανονικές διαδικασίες έχει προχωρήσει στην παρούσα βουλευτική περίοδο το νομοθετικό έργο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος...

Close