Η δυσπιστία απέναντι στην εξουσία θα έπρεπε να είναι το πρώτο πολιτικό δικαίωμα. - Norman Douglas, 1868-1952, Βρετανός συγγραφέας

Η συλλογή υποδημάτων του Prince παρουσιάζεται σε έκθεση στο Paisley Park

21 Μαΐου, 2021

Ο Prince ήταν αναμφίβολα ένα ίνδαλμα της μουσικής, που επηρέασε μια γενιά μουσικών, αλλά ο αντίκτυπός του δεν σταματά εκεί – άφησε επίσης μια μόνιμη σφραγίδα στη μόδα, χάρη στο επιβλητικό του στυλ και την επαναστατική του στάση απέναντι στο φύλο και τη σεξουαλικότητα. Τώρα, μια έκθεση στην έπαυλή του, Paisley Park είναι έτοιμη να προσφέρει μια πιο λεπτομερή ματιά μέσα στην εικονική γκαρνταρόμπα του (τουλάχιστον μέρος της).
 
Με τίτλο «The Beautiful Collection: Prince’s Custom Shoes» η έκθεση αποτίει φόρο τιμής στην τεράστια συλλογή παπουτσιών του εκλιπόντος Prince. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν περισσότερα από 300 ζεύγη παπουτσιών του μουσικού (και πατίνια), πολλά από τα οποία ήταν ειδικά κατασκευασμένα για μουσικά βίντεο ή ζωντανές παραστάσεις.
 
Ορισμένα από τα υποδήματα που ξεχωρίζουν είναι ένα, κατά παραγγελία, ζευγάρι με τακούνια Versace – σχεδιασμένα ως δώρο από την ίδια την Ντονατέλα Βερσάτσε, σε συνεργασία με τον υποδηματοποιό Cos Kyriacou – και ένα ζευγάρι μπλε μποτάκια με ζωγραφισμένα στο χέρι σύννεφα, φορεμένα με ένα ασορτί κοστούμι στο μουσικό βίντεο για το «Raspberry Beret».  
 
Υπάρχουν επίσης υποδήματα που φορέθηκαν σε απονομές βραβείων, όπως τακούνια με διαμάντια από την εισαγωγή του Prince στο «Rock and Roll Hall of Fame», κι ένα μπλε, πράσινο και χρυσό ζευγάρι που θυμίζουν την ερμηνεία από τον τραγουδιστή του «Purple Rain» τη βραδιά των American Music Awards το 1985.
 
«Πάντα ωθούσε τα όρια της κοινωνικής αποδοχής, και πραγματικά πυροδότησε μια εντελώς νέα συζήτηση σχετικά με το πώς βλέπουμε τους ρόλους και τη μόδα των φύλων» λέει ο Μιτς Μαγκουάιρ υπεύθυνος διατήρησης της κληρονομιάς του Paisley Park και επιμελητής της έκθεσης «The Beautiful Collection». «Ο Prince χρησιμοποίησε τα παπούτσια του ως προέκταση της δικής του καλλιτεχνικής φύσης» πρόσθεσε.
 
Η έκθεση «The Beautiful Collection: Prince’s Custom Shoes» θα διαρκέσει στο Paisley Park, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ από τις 9 Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.