Θα έλεγε κανείς ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες, διά να αποδειχθή, ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 1851-1911, Έλληνας συγγραφέας

Η σύγκρουση των υποψηφίων προέδρων της Μπαρτσελόνα για Μέσι και Τσάβι

2 Μάρτιος, 2021

    Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Μπαρτσελόνα, Zοάν Λαπόρτα, Βίκτορ Φοντ και Αντονι Φρέισα συζήτησαν σήμερα το μέλλον της ισπανικής ομάδας, παρουσιάζοντας τα προγράμματά τους, στο πρώτο τους ντιμπέιτ, πριν από τις εκλογές στις 7 Μαρτίου. Οι υποψήφιοι συγκρούστηκαν μεταξύ τους σε δύο ζητήματα: τη συνέχεια του Μέσι και το μέλλον του Τσάβι. Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν και μάλιστα σε μία στιγμή  ο Λαπόρτα, απευθυνόμενος στον Φοντ, δεν δίστασε να του πει: «Ενώ εσείς κάνατε Power Point, εμείς κερδίζαμε το Champions League».
    Για την περίπτωση που ο Μέσι αποφασίσει να φύγει είπαν: Φρέισα: «Εάν φύγει ο Μέσι, η Μπάρτσα θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο.» Φοντ: «Εάν ο Μέσι εγκαταλείψει τη Μπαρτσελόνα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα είναι πρόβλημα να μην έχουμε τον καλύτερο στον κόσμο και στην ιστορία, αλλά θα κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα.»
    Λαπόρτα: «Αν φύγει ο Μέσι, τότε η ζωή συνεχίζεται. Ο Μέσι έχει ένα πολύ σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο. Η παρουσία του αντιπροσωπεύει το 30% των εσόδων. Όμως ο Λίο δεν θα φύγει για τα χρήματα. Έχω μια καλή προσωπική σχέση με τον Μέσι. Θα μελετήσει αυτό που προσφέρω. Είμαι σαφές ότι αν κερδίσει κάποια από τις άλλες υποψηφιότητες, δεν θα παραμείνει στη Μπαρτσελόνα.»
    Φρέισα: «Δεν ξέρω τι λέει ο Λαπόρτα, η σχέση μου με την οικογένεια Μέσι είναι εξαιρετική.» Φοντ: «Θέλουμε να συνεχίσει. Αθλητικά και οικονομικά. Θα του κάνουμε συμβόλαιο ζωής.» Σχετικά με το εάν ο Τσάβι θα είναι Θα είναι ο επόμενος προπονητής της Μπαρτσελόνα:
Φρέισα: «Ένας προπονητής όπως ο Τσάβι δεν το σκέφτεται καν για γενικός διευθυντής.» Λαπόρτα στον Φοντ: «Έχω μια φιλία με τον Τσάβι και ξέρω ότι τον πιέζετε. Πρώτα είπατε ότι ο Κούμαν θα σωθεί μόνο εάν κερδίσει το τρεμπλ, αλλιώς ο Τσάβι θα είναι ο προπονητής. Τώρα μιλάτε για τον Τσάβι ως γενικό διευθυντή.» Φρέισα: «Μιλήσαμε με τον Τσάβι. Η θέση του γενικού διευθυντή δεν τον ενδιαφέρει».

 

Αντ. Βαζογιάννης