Για να μάθουμε νέα πράγματα ίσως χρειαστεί να ξεμάθουμε παλιά πράγματα και κόλπα. Και οι δύο διαδικασίες δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθούν χωρίς ταπεινότητα - Ajaero Tony Martins

Η Subaru στοχεύει σε αύξηση των πωλήσεων των οικολογικών της μοντέλων

22 Ιανουαρίου, 2020

Η Subaru ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεών της που αφορούν μοντέλα και εκδόσεις με χαμηλό επίπεδο εκπομπής ρύπων. Η ιαπωνική μάρκα που έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στην αξιοποίηση του συστήματος τετρακίνησης που έχει αναπτύξει, θέτει νέους στόχους.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει τη σταδιακή μετάβαση της γκάμας της σε ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα. Η ιαπωνική μάρκα έχει στόχο τουλάχιστον το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων της να απαρτίζεται από οικολογικά μοντέλα μέχρι το 2030, αναφέρει το Automotive News Europe. Επίσης, το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2030, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να εισάγει την ηλεκτροκινηση σε κάθε μοντέλο της που κυκλοφορεί στη παγκόσμια αγορά.

Ανακοινώνοντας τη νέα εκστρατεία, η Subaru παρουσίασε επίσης την πρώτη μελέτη για το αμιγώς ηλεκτρικό crossover EV που αναπτύσσει μαζί με την Toyota και εκτιμά ότι θα κυκλοφορήσει πριν από το 2025. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό crossover EV, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας τεχνολογικής ενημέρωσης στην έδρα της Subaru, είναι ένα όχημα με μοντέρνα σχεδίαση, ευμέγεθες πίσω παράθυρο, επιμηκυμένη καμπίνα, ψηφιακούς καθρέπτες και μικρές εμπρόσθιες και οπίσθιες προεξοχές.

Η ιαπωνική μάρκα έχει στόχο τη σταδιακή μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, βελτιώνοντας παράλληλα την ασφάλεια και την οδηγική ευχαρίστηση των οχημάτων της.Η Subaru, δήλωσε ότι μέχρι το 2050 θα μειώσει κατά 90% τις μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα μοντέλα της σε σχέση με τα επίπεδα του 2010. Μέχρι το 2031, θα μειώσει κατά 30% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα εργοστάσια, τα γραφεία και τις άλλες εγκαταστάσεις, από τα επίπεδα του 2017.

Στον τομέα της ασφάλειας, η Subaru δήλωσε ότι θέλει επίσης να εξαλείψει τους θανάτους των επιβατών των οχημάτων Subaru έως το 2030. Αυτό θα το κάνει βελτιώνοντας την ανταπόκριση και τη σταθερότητα των οχημάτων της, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει το σύστημα υποστήριξης οδηγού Eyesight με νέες high- tech λειτουργίες. Σήμερα προσφέρει το e-Boxer, ένα ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης που πωλείται στην Ιαπωνίας και σε άλλες αγορές. Στις ΗΠΑ, πουλά το plug-in υβριδικό crossover Crosstrek.

Σπύρος Ρέκκας

Read previous post:
Ρεκόρ χορηγών στο NBA Paris Game 2020

Ρεκόρ κατέγραψε ήδη το πρώτο παιχνίδι κανονικής σεζόν του ΝΒΑ (NBA Paris Game 2020) που θα διεξαχθεί στη Γαλλία, ανάμεσα...

Close