Πόλεμος είναι όταν αλληλοσκοτώνονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, επειδή κάποιοι άλλοι, που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν - Paul Valery

«Η SL 18η στον κόσμο σε αλλαγές προπονητών»

25 Μαΐου, 2020

Την 18η θέση στον κόσμο και 5η στην Ευρώπη καταλαμβάνει η ελληνική Super League στον πίνακα που απεικονίζει τις αλλαγές προπονητών, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2019.  
    Πρόκειται για την τελευταία μελέτη του CIES, του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, που εδρεύει στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και το Πανεπιστήμιο της ελβετικής πόλης, σε 84 κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως για το συγκεκριμένο διάστημα. 
     Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, ο μέσος αριθμός προπονητών ανά ομάδα που είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον τρεις αγώνες πρωταθλήματος, κυμαίνεται από 9,1 στη Βολιβία έως 2,6 στη Σουηδία. Κατά μέσο όρο στον κόσμο, ένας προπονητής ήταν στον πάγκο σε 40,6 παιχνίδια. Στην ελληνική Super League (στην έρευνα συμμετείχαν 11 ομάδες που σε αυτό το διάστημα ήταν στην Α΄κατηγορία) ο συντελεστής είναι στο 5,6.
    Η υψηλότερη τιμή καταγράφηκε για την ομάδα της Βολιβίας, Ρεάλ Ποτόσι, που απασχόλησε 20 διαφορετικούς προπονητές για τουλάχιστον τρεις αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ 2015 και 2019. Κατά μέσο όρο, ήταν υπεύθυνοι για 11.3 παιχνίδια. Μόλις 30 σύλλογοι από τους 766 που ερευνήθηκαν, χρησιμοποίησαν μόνο έναν προπονητή κατά την διάρκεια της πενταετούς περιόδου που μελετήθηκε.  

   Όλες οι ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, είχαν τουλάχιστον δύο προπονητές κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου.
Α. Βαζογιάννης

Read previous post:
Επίσκεψη του υπ. Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Close