Το γενικό δίδαγμα της ιστορίας είναι: τα ίδια, με διαφορετικό τρόπο. Όποιος έχει διαβάσει Ηρόδοτο έχει διαβάσει σχεδόν όλη την ιστορία. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Η Skoda Octavia τιμήθηκε με την διάκριση σχεδιασμού Red Dot Award

31 Μαρτίου, 2020

Η ολοκαίνουργια Skoda Octavia τιμήθηκε με την κορυφαία παγκοσμίως διάκριση σχεδιασμού Red Dot Award. Το μοντέλο εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή των περίπου 40 ειδικών από όλο τον κόσμο για το έντονο και εκφραστικό της στυλ, τα ανάγλυφα σχεδιαστικά μοτίβα και τις δυναμικές αναλογίες της.

Τα δύο βασικά στοιχεία που είχαν αρχικά κατά νου οι σχεδιαστές ήταν η αρμονία που θα δηλώνεται κάθε στιγμή. Η νέα μάσκα με τους λεπτούς προβολείς με στάνταρ τεχνολογία LED, δημιουργούν ένα πολύ όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ εξίσου καινούργια είναι και η προσέγγιση του εσωτερικού σχεδιασμού. Τα υλικά είναι κορυφαίας ποιότητας, ενώ για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής διατίθεται μια ελεύθερη κεντρική οθόνη που συμπληρώνεται από ένα νέο πίνακα οργάνων πολλαπλών επιπέδων και μια τολμηρή σχεδιαστικά κεντρική κονσόλα. Το επανασχεδιασμένο τιμόνι με τις δύο ακτίνες διαθέτει μια ακόμα πιο έξυπνη διάταξη χειριστηρίων και καινοτόμους περιστροφικούς επιλογείς, για καλύτερη εργονομία και ευκολία χρήσης.

Να σημείωσουμε ότι η Skoda κατέκτησε το πρώτο βραβείο Red Dot το 2006 με μια άλλη Octavia, με την Octravia δεύτερης γενιάς σε COMBI έκδοση, ενώ το 2017, το facelift της τρίτης γενιάς του μοντέλου μαζί με το KODIAQ κέρδισαν για τη τσέχικη εταιρεία δύο ακόμη βραβεία RedDot την ίδια χρονιά.

Κ.Π.

Read previous post:
Έτοιμος να γίνει δισεκατομμυριούχος ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται πια κοντά στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα.

Close