Όπως η βιομηχανική μαζική παραγωγή χρειάζεται την τυποποίηση των εξαρτημάτων, έτσι και η κοινωνική διαδικασία χρειάζεται την τυποποίηση των ανθρώπων. Και αυτή η τυποποίηση ονομάζεται ισότητα. Erich Fromm, 1900-1980, Γερμανός ψυχίατρος

Η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Nico Cue σε εκδήλωση στα Καλάβρυτα

19 Μαΐου, 2019

Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκαν σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου μαζί με τον υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Nico Cue και μίλησαν σε εκδήλωση που οργάνωσαν η εκλογική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων. Τόσο η Σία Αναγνωστοπούλου, όσο και ο Nico Cue κάλεσαν από τα Καλάβρυτα τους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή. Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Σία Αναγνωστοπούλου, «η μάχη για τις ευρωεκλογές είναι μία τεράστια μάχη κατά του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, αλλά και μία μεγάλη μάχη κατά του σκοτεινού αποτελέσματος που έχει η λιτότητα, δηλαδή τον νεοφιλελευθερισμό, την άκρα δεξιά και τον φασισμό.»

Από την πλευρά του, ο Nico Cue επεσήμανε και αυτός ότι «οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν και να διαλέξουν την Ευρώπη της αλληλεγγύης, την Ευρώπη του κόσμου, όπου θα υπάρχει κοινωνική ασφάλεια και μείωση της φτώχειας»

Ειδικότερα, η Σία Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε ότι «όλοι πρέπει να ψηφίσουν την άλλη Κυριακή, διότι είναι τόσο σημαντικές οι εκλογές, όσο δεν ήταν ποτέ στην Ευρώπη» προσθέτοντας: «Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Βέμπερ, ο υποψήφιος των νεοφιλελεύθερων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του κόμματος που ανήκει η Νέα Δημοκρατία και υποστηρίζει φανατικά ο κ. Μητσοτάκης, αντέδρασε αμέσως στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση φαίνεται σε ποια Ευρώπη πάνε.»

Επίσης, σημείωσε ότι « το γεγονός πως ο καγκελάριος της Αυστρίας κ. Κουρτς είπε ότι ‘εμείς θέλουμε μία Ευρώπη πιο ισχυρή, η οποία θα έχει μεγαλύτερους τιμωρητικούς κανόνες για αυτούς που δημιουργούν χρέη ή έχουν κοινωνική πολιτική που δημιουργεί χρέη στην Ευρώπη’, καταλαβαίνετε γιατί πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη και γιατί η άκρα δεξιά πηγαίνει χέρι – χέρι με τον νεοφιλελευθερισμό.»

Ακόμη, αναφέρθηκε και στον παραιτηθέντα αντικαγκελάριο της Αυστρίας, Χάιντς-Κρίστιαν Στραχ, λέγοντας «πως αποκαλύπτεται το πρόσωπο μιας ακροδεξιάς που θέλει να φανεί λαϊκή, αλλά είναι βαθιά λαϊκιστική και ακόμα πιο βαθιά νεοφιλελεύθερη.»

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η Σία Αναγνωστοπούλου είπε ότι «η μάχη θα είναι νικηφόρα, γιατί είναι δίκαιη.»

Μιλώντας ο Nico Cue τόνισε ότι «η Ευρώπη που θέλουμε να έρθουμε σε ρήξη είναι αυτή που ζούμε σήμερα, δηλαδή η Ευρώπη του χρήματος που στοιχηματίζει όλο στην αγορά και στην οικονομία» και πρόσθεσε: «Εάν διαλέξουμε την Ευρώπη της αγοράς, θα διαλέξουμε την φτώχεια, τις χαμηλές συντάξεις και τον αυξημένο χρόνο εργασίας.»

Μάλιστα, όπως ανέφερε, «υπάρχουν οι φύλακες του καπιταλισμού, όπως είναι ο κ. Βέμπερ, ο οποίος έκανε μεγάλη κριτική στην κυβέρνηση όταν πήρε τα πρώτα θετικά μέτρα για τον ελληνικό λαό.»

Νωρίτερα ο Nico Cue επισκέφθηκε το μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον Τόπο Θυσίας.

Read previous post:
Νίκησε και περιμένει η Μίλαν

Με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος, η Μίλαν επικράτησε με 2-0 της Φροζινόνε και προσωρινά «έπιασε» την Αταλάντα στην 4η...

Close