Είναι καταπληκτικός αυτός ο μικρός ελληνικός λαός που εργάζεται και πετυχαίνει παντού, εκτός από την πατρίδα του. Edmond About, 1828-1885, Γάλλος συγγραφέας

Η Σεσίλ Νταβιντοβισί υφαίνει αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία

27 Φεβρουαρίου, 2020

Στην καθομιλουμένη της ελληνικής γλώσσας χρησιμοποιείται η έκφραση «αναμνήσεις, χαραγμένες στο μυαλό μας». Για να ειπωθεί το ίδιο, στην αγγλική η έκφραση «memories, woven into our brains (…υφασμένες στο μυαλό μας). Η Σεσίλ Νταβιντοβισί (Cécil Davidovici) κάνει ακριβώς αυτό. Όχι, όμως, στο μυαλό της. Κεντά «ζωγραφιές» των αναμνήσεών της από τα παιδικά χρόνια της. Το κέντημα είναι γι’ αυτήν μια διαδικασία θύμησης.

Η, με έδρα το Παρίσι, καλλιτέχνις αντλεί το περιεχόμενο για τη σειρά έργων της, με την επωνυμία «1988», από βίντεο που τραβούσαν στο σπίτι οι γονείς της όσο εκείνη μεγάλωνε. «Όταν πέθανε η μητέρα μου άρχισα να βλέπω κασέτες VHS από την παιδική μου ηλικία» δήλωσε στο «60 Second Docs». «Κυρίως, χρησιμοποιώ βαμβάκι και λινό. Βρίσκω ότι βγάζει την ίδια ζεστασιά που νιώθω όταν σκέφτομαι τα παιδικάτα μου» πρόσθεσε η Νταβιντοβισί, η οποία προσφάτως έκανε ατομική έκθεση στην παρισινή γκαλερί «mi*gallerie».

Read previous post:
Τα προβλήματα του Άη Στράτη στη συνάντηση του Τ. Θεοδωρικάκου με τη δήμαρχο του νησιού

Συνάντηση με τη δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακκαλή είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος για τα προβλήματα του ακριτικού νησιού.

Close