Εκπαίδευση είναι η βαθμιαία ανακάλυψη της άγνοιάς μας. - Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος

Η Σαουδική Αραβία στηρίζει την προσπάθεια αγοράς της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γ.

25 Νοεμβρίου, 2022

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας στηρίζει απόλυτα την προσπάθεια ιδιωτικών κεφαλαίων της χώρας να διεκδικήσουν την αγορά των μετοχών της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δύο φημισμένες αγγλικές ομάδες είναι σε συζητήσεις για την αλλαγή της ιδιοκτησίας τους και μετά από τη Νιούκαστλ, επιχειρηματικές κοινοπραξίες της χώρας διεκδικούν την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών τους. 
Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Τούρκι Αλ Φαϊζάλ, που κατέχει τη θέση του υπουργού αθλητισμού στη Σαουδική Αραβία, μίλησε στο «BBC Sport» και τόνισε πως θα ήταν χαρά για όλη τη χώρα να αγοραστούν δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου:
«Δεν μπορώ να μιλήσω για σχέδια του ιδιωτικού τομέα, αλλά σίγουρα μπορώ να πω πως η Σαουδική Αραβία θα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη αν κεφάλαια της χώρας επενδυθούν σε αυτές τις ομάδες, καθώς είναι γνωστό το πάθος μας για το ποδόσφαιρο. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το πιο δημοφιλές στη χώρας μας και θα ήταν μεγάλη χαρά αν επιχειρηματίες μας αγόραζαν τόσο μεγάλες ομάδες. Σίγουρα στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ