Το ερώτημα αν οι μηχανές μπορούν να σκέφτονται έχει την ίδια σημασία με το ερώτημα αν τα υποβρύχια μπορούν να κολυμπούν. Edsger W. Dijsktra, 1930-2002, Ολλανδός προγραμματιστής

Η Σάντι Πάουελ που θα τιμηθεί με το βραβείο BAFTA Fellowship

7 Φεβρουαρίου, 2023

Η Σάντι Πάουελ είναι η πρώτη σχεδιάστρια κοστουμιών που θα τιμηθεί από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών με BAFTA Fellowship, την ύφιστη διάκριση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Η Σάντι Πάουελ, μια από τις πιο σημαντικές ενδυματολόγους στον κόσμο, έχει αναγνωριστεί για τη συνεισφορά της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει τα κοστούμια των ταινιών «The Favourite», «The Young Victoria» και «Shakespeare in Love», κλασικών φιλμ της Disney, όπως «Mary Poppins Returns» και «Cinderella» και σύγχρονων κινηματογραφικών επιτυχιών επιτυχίες, όπως «The Wolf of Wall Street».

«Είμαι πολύ κολακευμένη που λαμβάνω το βραβείο BAFTA Fellowship και ιδιαίτερα περήφανη που είμαι η πρώτη σχεδιάστρια κοστουμιών που τιμάται από την Ακαδημία» είπε η Σάντι Πάουελ. «Είμαι τυχερή που αγαπώ αυτό που κάνω και που έχω συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στον κλάδο τόσο πίσω όσο και μπροστά από την κάμερα» τόνισε.