Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά μιας και κανένας δεν ακούει, πρέπει να γυρίζουμε συνεχώς πίσω και να τα λέμε όλα ξανά από την αρχή. Andre Gide, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας.

Η Σαγκάη μέσα από κόκκινη ομίχλη (από τον Κόντι Έλινγκαμ)

24 Σεπτέμβριος, 2018

Η Σαγκάη ήταν ανέκαθεν η κινεζική πόλη που είχε περισσότερο από τις άλλες το βλέμμα στραμμένο στη Δύση. Είναι επίσης, η πόλη στην οποία συντελούνται τα μεγαλύτερα πολεοδομικά πειράματα σε όλον τον κόσμο. Πρωτοπόρα αρχιτεκτονήματα αναφύονται εκεί συνεχώς. Είναι μια σαγηνευτική πόλη, μια πόλη που «μελλοντολογεί». Παράξενες όψεις αυτής της πόλης δίνει ο Κόντι Έλινγκαμ, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του.

Ο Έλινγκαμ (Cody Ellingham) ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική φωτογραφία, έχει έδρα το Τόκιο και τη Νέα Ζηλανδία και αναλαμβάνει αποστολές φωτογράφησης αρχιτεκτονημάτων στην περιοχή Ασία-Ειρηνικός. Τον γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά φωτογραφιών του «Danchi Dreams», για την ιαπωνική αρχιτεκτονική. Προσφάτως, κρατώντας τις φωτογραφικές μηχανές του περιπλανήθηκε στη Σαγκάη. Στη στέγη ενός κτιρίου, κοιτώντας την παλιά Σαγκάη της αποικιακής περιόδου, τη γαλλική συνοικία, τη βρετανική συνοικία, ο φακός του διαπερνά χρόνο και χώρο και καταγράφει αυτά τα απίθανα κτίρια από γυαλί και ατσάλι που αναδύονται μέσα από την κόκκινη ομίχλη μιας καλοκαιρινής καταιγίδας.

Read previous post:
Ξεκινά αύριο το έργο της σύνδεσης του καταυλισμού της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού

Ξεκινά αύριο (Τρίτη) το έργο της σύνδεσης του καταυλισμού στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας...

Close