Η ανθρώπινη λογική το μόνο που χρειάζεται είναι να θέλει περισσότερο από τη μοίρα, και γίνεται μοίρα. Thomas Mann, 1875-1955, Γερμανός συγγραφέας

Η ρυθμιστική αρχή της αγοράς επέπληξε τον Ινιέστα

25 Νοεμβρίου, 2021

    Η ισπανική ρυθμιστική αρχή της αγοράς, προχώρησε σε «επίπληξη» του Αντρές Ινιέστα, καθώς ο Ισπανός πρώην διεθνής άσος, προώθησε την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Instagram.

    «Μαθαίνω πώς να αρχίσω με την κρυπτογράφηση με το @binance #BinanceForAll», ανέφερε ο παίκτης στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φωτογραφίες του μπροστά σε φορητό υπολογιστή να κάνει -προφανώς- συναλλαγές στον ιστότοπο της Binance.

    Οι αναρτήσεις δεν έδωσαν καμία ένδειξη εάν το περιεχόμενο ήταν διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας. 

    Ο Ινιέστα, ο οποίος έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του για την Μπαρτσελόνα, ήταν μέλος της εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 και τώρα παίζει στην Κόμπε στην Ιαπωνία. Έχει 25 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter και 38 εκατομμύρια στο Instagram. Η «επίμαχη» ανάρτηση του, συγκέντρωσε 270.000 likes στο Instagram.

    Σε ένα tweet που κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά από αυτό του Ινιέστα, η ισπανική ρυθμιστική αρχή της αγοράς, επεσήμανε στον έμπειρο μέσο, ότι πρέπει να ενημερωθεί διεξοδικά για τα κρυπτονομίσματα πριν κάνει οποιαδήποτε επένδυση σε αυτά ή προτείνει σε άλλους να το κάνουν.

    «Γεια σου @andresiniesta8, τα κρυπτοσυστήματα, επειδή είναι μη ελεγχόμενα προϊόντα, ενέχουν σημαντικούς κινδύνους», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή στον ποδοσφαιριστή στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Οι ρυθμιστικές αρχές της αγοράς σε όλον τον κόσμο, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα κρυπτονομίσματα και τις πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που διαχειρίζονται τεράστια χρηματικά ποσά και των οποίων οι λειτουργίες, είναι ως επί το πλείστον ανεξέλεγκτες.

    Αρκετές περιπτώσεις εξαφάνισης περιουσιακών στοιχείων, χακαρίσματος λογαριασμών και  κατάρρευσης πλατφορμών, έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω του συγκεκριμένου φαινομένου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ