Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Η ρωσική ομοσπονδία δεν κατέβαλε το πρόστιμο των 5 εκατ. δολαρίων στην WA

2 Ιουλίου, 2020

Η Ρωσική ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε ότι έχασε την προθεσμία της 1ης Ιουλίου για να καταβάλει πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων στη διεθνή ομοσπονδία (World Athletics), θέτοντας σε κίνδυνο τις πιθανότητες των αθλητών της χώρας να αγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις ως ουδέτεροι.

Η World Athletics επέβαλε τον Μάρτιο στη ρωσική ομοσπονδία πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση των κανόνων κατά του ντόπινγκ.

Η WA τότε επανέφερε τη διαδικασία, με την οποία οι Ρώσοι αθλητές θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για να αγωνιστούν σε διεθνείς αγώνες ως ουδέτεροι, αφού θα παρείχαν αποδείξεις ότι προπονούνται σε περιβάλλον χωρίς ντόπινγκ.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι αυτή η διαδικασία θα διακοπεί και πάλι, εάν το μισό του προστίμου δεν καταβληθεί έως την 1η Ιουλίου.

Η ρωσική ομοσπονδία ανακοίνωσε, σύμφωνα με το TASS, ότι το πρόστιμο δεν καταβλήθηκε μέχρι την 1η Ιουλίου, ενώ μια ημέρα νωρίτερα ο πρόεδρός της δήλωσε ότι δεν είχε επαρκή κεφάλαια για να το πράξει.

Η ομοσπονδία τελεί υπό αποκλεισμό από το 2015, αφού σε μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA) δημοσιεύτηκαν στοιχεία μαζικού ντόπινγκ μεταξύ αθλητών στίβου στη χώρα.

Η Ρωσία από την πλευρά της έχει προσφύγει στο CAS για την τετραετή απαγόρευση συμμετοχής αθλητών της σε μεγάλες διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις υπό τη σημαία της ως τιμωρία για την αλλοίωση των δεδομένων στο εργαστήριο της Μόσχας.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης τον Νοέμβριο.

 

Χρήστος Μουρδουκούτας

 

 

Read previous post:
Απ. Αποστολάκος: Η ΕΚΕ πρέπει να αποτελεί θεμέλιο λίθο καθημερινής πρακτικής ενός Οργανισμού

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν μπορεί να προσεγγίζεται με «ala cart διάθεση» αλλά οφείλει να αποτελεί θεμέλιο λίθο της καθημερινής...

Close