Όταν κάτι είναι αυτονόητο, γίνεται ακόμα πιο αυτονόητο όταν το λέμε - Charles Maurice de Talleyrand

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των διαγνωστικών εργαστηρίων που μπορούν να κάνουν τεστ κορονοϊού

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει ουσιαστικά των αριθμό των διαγνωστικών εργαστηρίων σε όλη την χώρα, τα οποία θα μπορούν να πραγματοποιούν τεστ κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν κατά τη διάρκεια σύσκεψης του συντονιστικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση του κοροοϊού.

«Για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο, να έχει την δυνατότητα να ελέγξει την υγεία του και να κάνει τεστ, πήραμε την απόφαση να αυξήσουμε ουσιαστικά των αριθμό των διαγνωστικών εργαστηρίων που μπορούν να κάνουν τέτοιους είδους τεστ», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «την άδεια για τέτοιου είδους τεστ την έχουν πάρει όλα τα διαγνωστικά κέντρα που έχουν υποβάλει αίτηση, μεταξύ των οποίων και τα ιδιωτικά, μη κρατικά διαγνωστικά κέντρα».

Ο Μισούστιν επεσήμανε επίσης, ότι όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια υποχρεούνται σε περίπτωση που διαγνωσθεί κρούσμα του κορονοϊού να ενημερώνουν την ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).

O Ρώσος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι τεστ χρειάζονται όλο και πιο πολλά, καθώς «ο καθένας ανησυχεί για την υγεία του και τους οικείους του». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει όλες τις δυνατότητες να παράγει τεστ και να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται μέσα στις τρεις πρώτες χώρες στον κόσμο αναφορικά με τον αριθμό τεστ που πραγματοποιεί, με τα 800.000 τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής.

Read previous post:
Βλ. Πούτιν: Οι δύο με τρεις επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες στην μάχη που δίνει η Ρωσία για την αντιμετώπισή του κορονοϊού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τον κορονοϊό, εκτιμώντας ότι...

Close