Το ταλέντο πετυχαίνει ένα στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να πετύχει. Η ιδιοφυΐα πετυχαίνει ένα στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να δει. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Η Ρωσία επέστρεψε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

25 Ιούνιος, 2019

Η Ρωσία άρχισε και πάλι σήμερα να συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία, μια επιστροφή στην οποία αντέδρασε ζωηρά το Κίεβο, το οποίο επέλεξε να αναστείλει τη συμμετοχή του στις εργασίες.
Σήμερα το πρωί, τα 18 μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας πήραν θέσεις στο ημικύκλιο του Μεγάρου του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, όπου εδώ και 70 χρόνια συνεδριάζει ο πανευρωπαϊκός οργανισμός υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Έξω από το κτίριο, περίπου 20 διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κρατώντας ουκρανικές σημαίες και πλακάτ που ζητούσαν «Να διατηρηθούν οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας».
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Bολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα μέσω του Facebook πως είναι «απογοητευμένος από την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να εγκρίνει χωρίς περιορισμούς τη συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπείας».
Ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης στο Στρασβούργο, η εξουσιοδότηση της αντιπροσωπείας αυτής αμφισβητήθηκε από πολλούς κοινοβουλευτικούς. Πριν αποφασίσει να αποχωρήσει ηχηρά από το ημικύκλιο, ακολουθούμενος από άλλους, ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, ο Βολοντίμιρ Αρίεφ, υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ρώσοι κοινοβουλευτικοί, οι οποίοι είναι παρόντες στο Στρασβούργο, περιλαμβάνονται «στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Read previous post:
Η Τουρκία θα βρει ενωμένο τον Ελληνισμό απέναντί της

Αν η Τουρκία επιμείνει σε μια διαρκή αντιπαραγωγική και παράνομη ένταση θα πρέπει η ΕΕ να μετακινηθεί από τις λέξεις...

Close