Ακόμα κι αν ήξερα ότι αύριο ο κόσμος θα εξαφανιζόταν, εγώ πάλι θα φύτευα σήμερα τη μηλιά μου. - Martin Luther King, 1929-1968, Αφροαμερικανός ηγέτης

Η Ρωσία βρίσκεται στα πρόθυρα της κορύφωσης των κρουσμάτων του Covid-19, εκτιμά ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας

Η Ρωσία προσεγγίζει το σημείο της κορύφωσης του αριθμού των κρουσμάτων από τον κορονοϊό, ενώ μείωση των νεών κρουσμάτων μπορεί να παρατηρηθεί ήδη κατά τα τέλη Απριλίου ή τον Μάιο, εκτιμά ο επικεφαλής επιδημιολόγος του ρωσικού υπουργείου Υγείας Νικολάι Μπρίκα.

«Αυτό που βλέπουμε δεν είναι η κορύφωση καθώς συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νοσούντων στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι προσεγγίζουμε την κορύφωση, αυτό θα ήθελα να πιστεύω. Νομίζω ότι στα τέλη Απριλίου, τον Μάιο, θα είναι ακριβώς η περίοδος εκείνη, όταν τα νέα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται ουσιαστικά και η δραστηριότητα της επιδημίας θα μειωθεί», δήλωσε ο Μπρίκα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιδημιολόγο της χώρας, για τον νέο κορονοϊό, όπως και για τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, μεγάλο ρόλο παίζει η εποχικότητα, καθώς ενεργοποιούνται σημαντικά την περίοδο φθινοπώρου και χειμώνα και την πρώιμη άνοιξη. «Πρόκειται για μια γενική βιολογική νομοτέλεια, η οποία νομίζω ότι χαρακτηρίζει και αυτή τη λοίμωξη», δήλωσε ο Μπρίκα, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων ενδέχεται να σχετίζεται και με την αύξηση των τεστ που πραγματοποιούνται στην χώρα. «Αυτή τη στιγμή τεστ πραγματοποιούνται και στα εργαστήρια της αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) αλλά και σε εργαστήρια ιατρικών διαγνωστικών κέντρων που απόκτησαν πλέον την άδεια. Γενικά η κατάσταση θα αρχίσει να αλλάζει σύντομα, γιατί τα μέτρα που λαμβάνονται στην χώρα πρέπει να περιορίσουν τον αριθμό των νέων κρουσμάτων», κατέληξε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Read previous post:
Covid-19 – AFP: Ξεπέρασαν τις 40.000 οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο, πάνω από 800.000 τα κρούσματα

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλον τον κόσμο -σχεδόν τα τρία τέταρτα εξ αυτών στην...

Close