Η ίδια η απελπισία, αν συνεχιστεί για πολύ καιρό, μπορεί να γίνει ένα είδος καταφυγίου όπου μπορεί κανείς να βολευτεί και να αισθάνεται άνετα. Charles-Augustin Sainte-Beuve, 1804-1869, Γάλλος κριτικός

Η PSA παρουσίασε κέρδη το πρώτο εξάμηνο, παρά την πανδημία COVID-19

28 Ιουλίου, 2020

Ο γαλλικός όμιλος PSA ανακοίνωσε ότι σημείωσε κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρά τις αρνητικές επιδράσεις που υπήρχαν από την πανδημία COVID-19. Επίσης, τα ανώτατα στελέχη του ομίλου δήλωσαν ότι παρατηρήθηκε μία ισχυρή ανάκαμψη στις πωλήσεις τον Ιούνιο, η οποία έχει επεκταθεί και τον Ιούλιο.

Οι μετοχές της PSA αυξήθηκαν περισσότερο από 3% στις πρώτες συναλλαγές.

Η κερδοφορία του ομίλου έχει προέλθει κυρίως από την επικέντρωση των πωλήσεων σε ακριβότερα μοντέλα, όπως τα SUV, όπως σημειώνει το Reuters.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κάρλος Ταβάρες, η PSA διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τα έξοδα παραγωγής.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2020 παρέμειναν επίσης σε θετικά επίπεδα, στα 595 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήταν 1,83 δισεκατομμύρια ευρώ πριν από έναν χρόνο. Ο κ.

Ταβάρες ανέφερε στους αναλυτές ότι η συγχώνευση με την FCA -η οποία πρόκειται να δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με το όνομα «Stellantis»- είναι ακόμη στο τραπέζι και θα έπρεπε να είχε κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέστειλαν την έρευνά τους για την προτεινόμενη συγχώνευση, ενώ περιμένουν νέα στοιχεία. Οι Αρχές ανταγωνισμού εξέτασαν και το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς των FCA και PSA στα φορτηγά.

Σπύρος Ρέκκας

Read previous post:
Για τρίτη φορά θετικός στον κορονοϊό ο Σάβιτς!

Δεν λέει να τελειώσει η περιπέτεια του Βούγιαντιν Σάβιτς με τον κορονοϊό, καθώς σε λιγότερο από ενάμισι μήνα, ο κεντρικός...

Close