Η απόφαση να αποφύγουμε κάτι κακό σπάνια υλοποιείται πριν το κακό προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να είναι δυνατό να το αποφύγουμε. Thomas Hardy, 1840-1928, Άγγλος συγγραφέας & ποιητής

Η πρόεδρος της Γερουσίας παρέδωσε τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας

20 Απριλίου, 2018

Η πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας Ελιζαμπέτα Καζελάτι παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Η Καζελάτι τόνισε ότι κατά τις συναντήσεις της με τις πολιτικές δυνάμεις διαπίστωσε ότι υπάρχουν «διαφορετικές προσεγγίσεις», αλλά και «χρήσιμες εμπνεύσεις» τις οποίες καλείται τώρα να καταφέρει να αξιοποιήσει ο ίδιος ο Ιταλός πρόεδρος.

Στο μεταξύ, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πριν από λίγο ότι προκειμένου να αποφύγει την συμμετοχή της κεντροαριστεράς στη διαπραγμάτευση για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, «είναι διατεθειμένος να κάνει ο ίδιος τρία βήματα μπροστά». Μια δήλωση την οποία οι παρατηρητές ερμηνεύουν ως μήνυμα προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο επικεφαλής της Λέγκα είναι διατεθειμένος να αναλάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
O “KIT” στην Τεχνόπολη!

Το αυτοκίνητο του θρυλικού «Ιππότη της ασφάλτου» (Knight Rider, 1982) ήταν η έκπληξη που επεφύλασσε στα εγκαίνιά της η έκθεση...

Close