Νικίτα Χρουστσόφ, 1894-1971, Σοβιετικός ηγέτης

Η Premier League ανέφερε ότι το 68% των παικτών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19

19 Οκτωβρίου, 2021

 Η Premier League ανακοίνωσε σήμερα ότι το 81% των παικτών στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου για την Covid-19, ενώ το 68% από αυτούς είναι πλήρως εμβολιασμένο.

 Τα βρετανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι μόνο επτά από τις 20 ομάδες της Αγγλίας στην Premier League είχαν πάνω από το 50% των παικτών εμβολιασμένους.

 Αυτοί οι αριθμοί ώθησαν τον προπονητή της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να πει νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι ορισμένοι παίκτες δεν ήταν εμβολιασμένοι επειδή, ήταν επηρεασμένοι από τις θεωρίες συνωμοσίας στα social media.

 «Τα ποσοστά εμβολιασμού συλλέγονται από την Premier League σε εβδομαδιαία βάση και το πρωτάθλημα συνεχίζει να συνεργάζεται με συλλόγους για να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό μεταξύ παικτών και προσωπικού τους», ανέφερε η Premier League. 
 «Δεν θα δοθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τους συλλόγους ή τα άτομα από το πρωτάθλημα και τα ποσοστά εμβολιασμού παικτών θα ανακοινωθούν στο μέλλον.»

 Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ολε Γκούναρ Σόλσκαερ και ο ομόλογός του στη Νιούκαστλ, Στιβ Μπρους, είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι μερικοί παίκτες τους αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

 Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ παρομοίασε την άρνηση λήψης του εμβολίου με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, λέγοντας ότι τέτοιοι άνθρωποι θέτουν σε κίνδυνο άλλους.

 Η Premier League είχε συνεργαστεί με τη βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να δημιουργηθεί βίντεο, όπου θα ενθαρρύνονται οι παίκτες να κάνουν το εμβόλιο.

 A. Bαζογιάννης