Ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να ρωτάει ποιο είναι το νόημα της ζωής του, αλλά θα πρέπει μάλλον να συνειδητοποιήσει ότι είναι αυτός στον οποίο απευθύνεται η ερώτηση. - Victor Frankl, 1905-1997, Αυστριακός νευρολόγος

Η πορεία των εργασιών στο Σέιχ Σου για το φλοιοφάγο έντομο απασχολεί τους δημάρχους Πυλαίας – Χορτιάτη και Νεάπολης – Συκεών

14 Νοεμβρίου, 2019

Η αντιμετώπιση του προβλήματος με το φλοιοφάγο έντομο που απειλεί δασικές εκτάσεις του Κέδρινου Λόφου παραμένει στις προτεραιότητες των δημάρχων Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και Νεάπολης – Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη.

Ο κ.Καϊτεζίδης πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή “Πλατανάκια” και επιθεώρησε τις εργασίες κοπής των πεύκων που έχουν προσβληθεί από το έντομο, οι οποίες εκτελούνται από ειδικά συνεργεία συνεταιρισμού υλοτόμων με τις υποδείξεις στελεχών του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και δασολόγων του δήμου.

“Προστατεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον μοναδικό “πράσινο πνεύμονα” της πόλης και για τον λόγο αυτό αναλάβαμε εξ ολοκλήρου την εκστρατεία υλοτόμησης. Στόχος μας να απαλλαγούμε το συντομότερο από αυτή τη μάστιγα που εξοντώνει τα πεύκα μας. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες, αλλά δεν θα σταματήσουμε εκεί, θα συνεχίσουμε την άνοιξη και για τον επόμενο χρόνο και συνεχώς θα είμαστε σε επιφυλακή» δηλώνει ο κ.Καϊτεζίδης.

Για το ίδιο θέμα, ο κ.Δανιηλίδης στο περιθώριο της σύσκεψης των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, χαρακτήρισε “τεράστια” την καταστροφή καθώς εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα έχουν ξεραθεί ή έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο.

Παράλληλα έκρουσε τον “κώδωνα του κινδύνου” πως ενόψει του χειμώνα και σε συνδυασμό με τις κοπές των δέντρων ενδέχεται να προκληθούν καταστροφές, ενώ κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δασαρχείου και του υπουργείου να προχωρήσουν σε αντιπλημμυρικά έργα.

Read previous post:
Λουίς ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ πρέπει να διευρύνει την «εργαλειοθήκη» της

Η ΕΚΤ θα πρέπει να διευρύνει την εργαλειοθήκη νομισματικής πολιτικής της για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει αποτελεσματική, δήλωσε σήμερα...

Close