Το να είσαι ανεπηρέαστος από την κοινή γνώμη είναι η πρώτη και βασική προϋπόθεση για να επιτύχεις οτιδήποτε μεγάλο. - Friedrich Hegel, 1770-1831, Γερμανός φιλόσοφος

Η πορεία ολοκλήρωσης του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη-Μπουρνούς

20 Μαρτίου, 2023

Συνάντηση εργασίας προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες διαδικασίες που απαιτούνται για την κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας-Πικερμίου πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πορεία ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, με αφορμή τη συνάντηση, τόνισε ότι με σταθερά βήματα η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της συντονίζουν τις διαδικασίες και θέτουν τις βάσεις για την υλοποίηση ενός έργου που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και θα εγγράψει την Αττική στον χάρτη των περιοχών που στηρίζουν έμπρακτα τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Η δημιουργία του Αθλητικού Παραολυμπιακού Κέντρου Ραφήνας-Πικερμίου, προϋπολογισμού 36,171 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και εντάσσεται στο ΠΔΕ έτους 2021 της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο είναι κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ και μπορεί να φιλοξενεί έναν ικανό αριθμό διαφορετικών αθλημάτων, όπως καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση, ποδόσφαιρο 5Χ5, 7Χ7, με αμαξίδιο ή χωρίς.

Το Αθλητικό Κέντρο περιλαμβάνει υπαίθριο στάδιο, υπαίθρια βοηθητικά γήπεδα, κλειστό γυμναστήριο, κλειστό κολυμβητήριο και ξενώνα για αθλητές. Σημειώνεται, ότι όλοι οι χώροι είναι σχεδιασμένοι ώστε να προσαρμόζονται στις προδιαγραφές για χρήση ΑμεΑ.

Το έργο κατασκευάζεται στη Ραφήνα επί της οδού Αρίωνος, στην περιοχή «Διάκου Μάντρες», σε οικόπεδο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου έκτασης 65 στρεμμάτων.

Ειδικότερα, στο Αθλητικό Κέντρο προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, φυτικού χλοοτάπητα, σε συνδυασμό με στίβο με διάμετρο 400 μέτρων και 8 διαδρόμων, κερκίδες και χώρους στάθμευσης. Επιπλέον, σχεδιάζονται και ανοιχτοί αθλητικοί χώροι που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, γήπεδα, κερκίδες φιλοξενίας φιλάθλων, κλειστό κολυμβητήριο και γυμναστήριο, χώρους για αθλήματα όπως handball, futsal, basketball, volleyball, κ.ά. και ξενώνας. Τέλος, στον σχεδιασμό είναι η ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου και η διαμόρφωση ενός ενιαίου συνόλου κλειστών χώρων και υπαίθριων δραστηριοτήτων.