Αυτός που περιμένει πολύ, δεν πρέπει να περιμένει πολλά - Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

“Η πόλη που ονειρεύομαι” στο 6ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο

20 Απριλίου, 2018

Το 6ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα “ Η πόλη που ονειρεύομαι”, πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο. Το συνέδριο διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, από τις 09:00 έως τις 13:30.

Στη δράση θα λάβουν μέρος περίπου 300 μαθητές από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Θα εκφράσουν -ως ενεργοί πολίτες- τις απόψεις τους για ζητήματα που τους αφορούν στην πόλη τους και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και τα οράματά τους.

Οι δράσεις του 6ου Περιβαλλοντικού Μαθητικού Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στην Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης, στις 09.00, με ομάδες μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συζητούν θέματα της πόλης σε στρογγυλά τραπέζια. Στις 11.00 οι μαθητές θα ανακοινώσουν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τα αποτελέσματα της συζήτησης και στις 12.30 θα προχωρήσουν σε ψηφοφορία, για να ιεραρχήσουν τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν και να γνωστοποιήσουν τις προτάσεις τους στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου θα υλοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές του Δημοτικού, εικαστικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια, έκθεση με πόστερ και δημιουργίες όλων των μαθητικών ομάδων.

Το συνέδριο πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του εθνικού θεματικού δικτύου “ Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία” που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν οι μαθητές στα δημιουργικά εργαστήρια στα οποία θα πάρουν μέρος είναι: Σχολεία ανοιχτά στη γειτονιά! Με τα κλειδιά στο χέρι…, Δίλημμα: Πάρκο ή Πάρκινγκ;, Προτείνουμε πεζόδρομο, Με το λευκό μπαστούνι στην πόλη περπατώ! Πόλη προσβάσιμη σε όλους,, αν θα μπορούσα τον δρόμο να άλλαζα…, Ψάχνοντας τον ενεργό πολίτη, με το ποδήλατο στην πόλη, μετακινούμαι ανεμπόδιστα στην πόλη με αναπηρικό αμαξίδιο! Πόλη προσβάσιμη σε όλους, τουρίστας στην πόλη μου, τουρισμός για νέους.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Β. Πάλμας: «ανοιχτό σχολείο ιστορίας» η επέτειος της έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ

«Ευκαιρία μνήμης και απόδοσης τιμής στους ηρωικούς νεκρούς μας», αλλά ταυτόχρονα και «μέσο παιδείας» και «ελεύθερο και ανοιχτό σχολείο ιστορίας...

Close