Η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα στο οποίο περνάει κανείς τη μισή του ζωή μιλώντας για πράγματα που δεν ξέρει και την άλλη μισή σωπαίνοντας γι’ αυτά που ξέρει. Henri Béraud, 1885-1958, Γάλλος δημοσιογράφος & συγγραφέας

Η «πλατινένια πουτίγκα» της Βασίλισσας Ελισάβετ

17 Μαΐου, 2022

Για του Βρετανούς θεωρείται το παραδοσιακό τους έδεσμα και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ.
 
Η πουτίγκα «Lemon Swiss Roll & Amaretti» με κρέμα λεμόνι, ζελέ, πλούσια σαντιγί και θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι της κειμενογράφου Τζέμα Μέλβιν (Jemma Melvin), είναι η νικήτρια του «Platinum Jubilee Pudding», ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια που πήραν μέρος στο πρωτότυπο διαγωνισμό του παλατιού.
 
Ανακηρύχθηκε η επίσημη πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας.
 
Η Μέλβιν, η οποία κατάγεται από το Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, δήλωσε ότι «αυτό το συγκεκριμένο γλυκό είναι φόρος τιμής σε τρεις γυναίκες: στη γιαγιά μου, στη νταντά μου και στη Βασίλισσα. 
Η γιαγιά μου με έμαθε να ψήνω, μου έμαθε τα πάντα από την αρχή.  
Το χαρακτηριστικό πιάτο της νταντάς μου ήταν πάντα ένα Τράιφλ – συνηθίζαμε να την αποκαλούμε “Βασίλισσα των Τράιφλς”. 
Και η Βασίλισσα έφαγε επιδόρπιο λεμονιού στο γάμο της».
 
Η νικήτρια ανακοινώθηκε από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλλα, σε τηλεοπτική εκπομπή και λίγο αργότερα οι διοργανωτές δημοσίευσαν τη συνταγή στο διαδίκτυο.