Όταν καλά νέα για την αγορά εμφανιστούν στην πρώτη σελίδα των Τάιμς της Νέας Υόρκης, πούλα - Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός 

Η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στο οινοποιείο Γκαράλη που διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό οίνου

21 Αύγουστος, 2018

Τη δεύτερη θέση σε διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι New York Times έλαβε πρόσφατα το κρασί του οινοποιείου Γκαράλη στη Λήμνο. Το οινοποιείο επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κώστα Αδαμίδη, προκειμένου να συγχαρούν τον Μανώλη και τη Μαρία Γκαράλη για την πρόσφατη διάκριση του κρασιού τους και τις άοκνες προσπάθειές τους.

Η κ. Καλογήρου τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτές οι επιτυχίες για την περεταίρω προώθηση των κρασιών του Αιγαίου τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά. Όπως είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο ζεύγος Γκαράλη, «με το μεράκι, τη σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως την αγάπη για τον τόπο και το παραγόμενο προϊόν, καταφέρατε να ενώσετε την παράδοση με τη σύγχρονη εποχή και να πετύχετε άριστο αποτέλεσμα ως προς τη σχέση της ποιότητας και της τιμής. Αυτή, άλλωστε, είναι και η προϋπόθεση για την επιτυχημένη πορεία κάθε προϊόντος».

Ακολούθως, έγινε συζήτηση για θέματα που απασχολούν τον αμπελοοινικό κλάδο και ιδίως για αυτά που σχετίζονται με την υπερφορολόγηση, αλλά και την προστασία της αμπελοκαλλιέργειας. Η κ. Καλογήρου ενημέρωσε για τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, για την εκπόνηση σχεδίου για τον αμπελοοινικό τομέα, την προβολή και προώθηση του κρασιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και την ανάδειξη του οινικού τουρισμού ως δυναμική μορφή θεματικού τουρισμού.

Read previous post:
«Έδεσε» τον Πιάνιτς η Γιουβέντους (video)

Στη Γιουβέντους μέχρι το 2023 θα παραμείνει ο Μίραλεμ Πιάνιτς, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Close