Πόλεμος είναι όταν αλληλοσκοτώνονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, επειδή κάποιοι άλλοι, που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν. - Paul Valery

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τα μουσικά σχολεία

12 Φεβρουάριος, 2019

Συναυλία-αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία διοργάνωσαν, χθες, στο Μέγαρο Μουσικής, τα Μουσικά Σχολεία Αλίμου και Αθήνας με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.
Και το θερμό χειροκρότημα του κοινού ανέδειξε ένα μεγάλο χαμόγελο ικανοποίησης στις χορωδίες των δύο σχολείων, καθώς τα μουσικά σύνολα συνόδευσαν με εκπληκτική καλλιτεχνική αρτιότητα τους στοίχους του μεγάλου ποιητή.

«Κάναμε μία συνειδητή επιλογή να στηρίξουμε το αναντικατάστατο και πολύτιμο έργο των Μουσικών Σχολείων από τη μετακίνηση των παιδιών έως και την αγορά οργάνων και, σήμερα, τα παιδιά παίζουν για όλους μας», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας αγκάλιασε την προσπάθειά τους, συνδράμει και στηρίζει κάθε προσπάθειά τους, καλώντας τους και συμμέτοχους σε εμβληματικές δράσεις όπως η «Αθήνα Ελεύθερη»», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, από τη σκηνή του Μεγάρου, λίγο πριν αρχίσει η συναυλία.

Τα παιδιά τραγούδησαν συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου, της Μαρίζας Κωχ, των «Ξέμπαρκων», του Γιάννη Νικολάου, του Μιχάλη Τρανουδάκη και του Γιάννη Σπανού. Μαζί με τα παιδιά τραγούδησαν τα τραγούδια τους ο Ηλίας Αριώτης (συνθέτης-τραγουδιστής των «Ξέμπαρκων») και ο Γιάννης Νικολάου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Μαρίζα Κωχ, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κώστας Θωμαΐδης, και οι συνθέτες Ηλίας Αριώτης («οι Ξέμπαρκοι»), Γιάννης Νικολάου και Μιχάλης Τρανουδάκης.

Κ.Ρ

Read previous post:
Απ. Κατσιφάρας: Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένας από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην ΠΔΕ

«Ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών είναι ένας απ' τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού πρωταγωνιστεί στην εξαγωγική δραστηριότητα της...

Close