Ο σοφός δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες από όσες βρίσκει. Φραγκίσκος Βάκων, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφος

«Η Περιφ.Αττικής στηρίζει την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του Δήμου Σαλαμίνας, και τις εκδηλώσεις για την επέτειο 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία»

24 Ιανουαρίου, 2020

 Η πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής και δράσεων που θα αναδείξουν την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Σαλαμίνας, ενόψει και των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο του νησιού Γιώργο Παναγόπουλο. 
Κατά τη συζήτηση, όπου συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, εξετάστηκαν τα υπό εξέλιξη έργα όπως: Η αναβάθμιση αθλητικών χώρων προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, οι εργασίες συντήρησης και ασφαλτοστρώσεων του οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, η κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων κ.α. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η πορεία εκπόνησης της μελέτης για κατασκευή μαρίνας, ζητήματα σχετικά με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, η διαχείριση των απορριμμάτων και η συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, καθώς και η υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων που θα αναδείξουν πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους του νησιού, όπως π.χ. το ψηφιακό μουσείο, το σπήλαιο του Ευριπίδη, κ.α. 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στο νησί με αφορμή την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη Μάχη των Θερμοπυλών. Ο περιφερειάρχης ζήτησε από την αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρακοπούλου -Μπόγρη να συνεργαστούν στενά με τον δήμαρχο και την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να συμβάλλει έμπρακτα στο πρόγραμμα των εορτασμών.
Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα στην Περιφέρεια Αττικής βρισκόμαστε στο πλευρό του Δήμου Σαλαμίνας προκειμένου να συμβάλλουμε ενεργά στην προσπάθεια αναπτυξιακής επανεκκίνησής του. Με τη στενή συνεργασία μας μπορούν να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομών, τα οποία θα αναδείξουν την πολιτιστική, ιστορική και τουριστική ταυτότητα όλων των νησιών του Σαρωνικού». 
 

Read previous post:
Μνημόνιο ΕΛΠΕ- ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Μνημόνιο Επιχειρηματικής Συνεργασίας για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας υπέγραψαν χθες τα Ελληνικά Πετρέλαια με το ΤΑΙΠΕΔ, δεδομένου ότι...

Close