Ο πολιτισμός είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο κάτι περισσότερο από ένα ατύχημα του σύμπαντος. Andre Malraux, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

Η Περιφ. Αττικής στηρίζει τα στρατιωτικά νοσοκομεία με εξοπλισμό αξίας 5 εκατ. ευρώ από τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής

Με εξοπλισμό αξίας 5 εκατ. ευρώ από πόρους του ΠΕΠ Αττικής, ενισχύονται τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας για να ανταπεξέλθουν δυναμικά στις νέες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού.
   
«Η πανδημία δοκιμάζει τη χώρα και είναι χρέος της Περιφέρειας Αττικής να στηρίξει έμπρακτα τις δομές υγείας, που καλούνται να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα», τονίζει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προσθέτοντας: Η Περιφέρεια ενισχύει τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας και θα παραμείνει στο πλευρό τους, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς οι πολίτες».  

Ειδικότερα  εγκρίθηκε από την επιτροπή παρακολούθησης του ΠΕΠ Αττικής, η δράση που αφορά στη στήριξη των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής με εξοπλισμό υγείας αξίας 5 εκατ. ευρώ, με την οποία η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό των υγειονομικών δομών της χώρας, εν μέσω την πανδημίας του κορωνοϊού.  

Δεδομένων των νέων συνθηκών, η πρωτοβουλία, έρχεται να συμπληρώσει τις δράσεις που αφορούν στην ενίσχυση του τομέας της Υγείας με συγχρηματοδοτούμενους πόρους και συγκεκριμένα:  

–    Εξοπλισμό αξίας 4,55 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας μέσω της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής  
–    Εξοπλισμό αξίας 13,3 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Αττικής  
–    κινητό εξοπλισμό αξίας 4,34 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του ΕΚΑΒ.  

Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 και χρηματοδοτούνται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). 
 

Read previous post:
Μ. Χαρακόπουλος: Τραγικά ανεπαρκές το πλαίσιο ελέγχου της μόλυνσης των υδάτων

«Από τις απαντήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών για τα αλλεπάλληλα κρούσματα μόλυνσης των υδάτων του Τιταρήσιου με απόβλητα επιχειρήσεων, συμπεραίνεται, δυστυχώς,...

Close