Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό συμφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό - Φρήντριχ Νίτσε

Η Ουίλιαμς «100αρίζει» με τις «Matildas»

24 Ιουνίου, 2022

Η Λίντια Ουίλιαμς, είναι έτοιμη να «γράψει Ιστορία» για το ποδόσφαιρο γυναικών στην Αυστραλία, καθώς αναμένεται να κάνει την 100η διεθνή εμφάνιση της και να γίνει η πρώτη γυναίκα τερματοφύλακας της χώρας που έφτασε σ’ αυτό το «ορόσημο».

    Οι «Matildas» θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία σε φιλικό αγώνα το Σάββατο (25/6) και η 34χρονη τερματοφύλακας, η οποία έκανε ντεμπούτο ως έφηβη το 2005, αναμένεται να καθήσει ανάμεσα στα δοκάρια.

    «Για να είμαι ειλικρινής, δεν ονειρευόμουν ότι θα είχα φθάσει τόσο μακριά. Είναι τιμή και προνόμιο. Αυτό είναι κάτι πιο ιδιαίτερο για εμένα, βλέποντας πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Δεν θα πίστευα ποτέ, εαν μου έλεγαν αυτό, όταν άρχισα να παίζω».

    Η Αυστραλία θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία τρεις ημέρες μετά την αναμέτρηση με την Ισπανία, με τις δύο ομάδες να παίζουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών τον επόμενο μήνα.

    Η Ουίλιαμς, πρόσθεσε, πως ο αγώνας με την Ισπανία (Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη), θα βοηθήσει την προετοιμασία της Αυστραλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της επόμενης χρονιάς, που θα διοργανώσει από κοινού με τη Νέα Ζηλανδία: «Θα είναι μια καλή ένδειξη για να δούμε πώς αυτές οι ομάδες παρατάσσονται για ένα μεγάλο τουρνουά. Μπορούμε να δούμε τα κενά και τι χρειαζόμαστε για να βελτιωθούμε».
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ