Ο πληθωρισμός μας φέρνει την αληθινή δημοκρατία. Για πρώτη φορά στην ιστορία τα είδη πολυτελείας και τα είδη πρώτης ανάγκης πουλιούνται στην ίδια τιμή. Robert Orben, 1927- , Αμερικανός ταχυδακτυλουργός

Η Opel παρουσίασε το plug-in ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου Vivaro-e HYDROGEN

18 Μαΐου, 2021

Η Opel αποκάλυψε ένα νέο επαγγελματικό όχημα που θα προσφέρει κινητικότητα μηδενικών ρύπων σε πελάτες οι οποίοι χρειάζονται γρήγορο ανεφοδιασμό. Το Opel Vivaro-e HYDROGEN είναι ένα plug-in ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου (FCEV) με χώρο φόρτωσης έως 6.1 m3, που χρειάζεται μόνο τρία λεπτά για ανεφοδιασμό με υδρογόνο, δηλαδή περίπου ίδιο χρόνο με τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού πετρελαιοκίνητου ή βενζινοκίνητου μοντέλου. Η αυτονομία ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

Το μοντέλο βασίζεται στο υπάρχον, αμιγώς ηλεκτρικό Opel Vivaro-e με δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες. H μπαταρία αντικαθίσταται από τρεις δεξαμενές υδρογόνου 700 bar, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου των 10.5 kWh που βρίσκεται κάτω από τα εμπρός καθίσματα υποστηρίζει τη μέγιστη ισχύ όταν χρειάζεται. Επιτρέπει, παράλληλα, την ανατροφοδοτική πέδηση, ενώ στην «plug-in» λειτουργία μπορεί να προσφέρει την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων.

Κ.Π.