Τα μόνα πράγματα που μπορεί κανείς να θαυμάζει για πολύ, είναι τα πράγματα που θαυμάζει χωρίς να ξέρει γιατί. Jean Rostand, 1894-1977, Γάλλος επιστήμονας & φιλόσοφος

Η ομοσπονδία της Μάλτας… έγινε 120 ετών

3 Ιουλίου, 2020

 

    Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Μάλτας συμπληρώνει εφέτος 120 χρόνια διαδρομής, ενώ η σχέση της με το ποδόσφαιρο χρονολογείται από τη δεκαετία του 1880. 
 
    Με αφορμή την επέτειο αυτή, η ιστοσελίδα της FIFA, έχει αφιέρωμα στην ποδοσφαιρική Ιστορία του μικρού νησιού της Μεσογείου. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα, ότι η Μάλτα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε διοργάνωση απέναντι στην Ελλάδα το 1975.
 
    «Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Μάλτας (MFA) ιδρύθηκε το 1900, πριν από τη σύσταση της FIFA. Το πρώτο επίσημο ματς της εθνικής ομάδας διεξήχθη στις 24 Φεβρουαρίου 1957, όταν έχασε 3-2 από την Αυστρία σε φιλική αναμέτρηση. Το 1971 «στο ματς του αιώνα», όπως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την επίσκεψη της Αγγλίας  για έναν προκριματικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος UEFA, η Μάλτα ηττήθηκε μόλις με σκορ 1-0 από την ομάδα που μόλις πριν πέντε χρόνια στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ήταν η πρώτη επίσκεψη μιας βρετανικής ομάδας στη χώρα», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

    «Από τότε που έγινε μέλος της UEFA και της FIFA, το 1960, η Μάλτα έχει συμμετάσχει σε κάθε προκριματική διοργάνωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για κάθε Μουντιάλ, ξεκινώντας από το 1974. Οι δύο πρώτες νίκες της Μάλτας ήταν ενάντια στην Ελλάδα (2-0) και την Ισλανδία το 1975 και το 1982, αντίστοιχα».
 

Read previous post:
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, σε δασική έκταση στην περιοχή Φοίνικας του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας.

Close