Συμβαίνει να είναι ευκολότερο να ιδρύσεις μια καινούργια πολιτική ομάδα παρά να γίνεις σταδιακά ο αρχηγός μιας υπάρχουσας ομάδας. Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

Η ομάδα χόκεϊ του Πούτιν «θρύλοι του Χόκεϊ» κέρδισε στο ματς-γκαλά με 13-9

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδειξε για μια ακόμη φορά την αγάπη του για το χόκεϊ επί πάγου συμμετέχοντας με την ομάδα του «Θρύλοι του Χόκεϊ» στο γκαλά ματς της Νυχτερινής Λίγκας Χόκεϊ, που πραγματοποιείται στο Σότσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος μπήκε στο γήπεδο φορώντας μια κόκκινη φανέλα με τον αριθμό 11, που φοράει παραδοσιακά όταν συμμετέχει σε τέτοιους αγώνες.

Η ομάδα του «Θρύλοι του Χόκεϊ» νίκησε την εθνική της Νυχτερινής Λίγκας με 13-9. Ο Ρώσος πρόεδρος έβαλε 8 γκόλ και ο υπουργός Άμυνας ένα.

Στον φιλικό αυτό αγώνα συμμετείχε και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, γνωστοί παίκτες του χόκεϊ και άλλοι αξιωματούχοι.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί πάγου Ρενέ Φαζέλ.

Την προηγούμενη φορά που συμμετείχε σε φιλικό αγώνα της Νυχτερινής Λίγκας Χόκει επί πάγου ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 στο παγοδρόμιο που είχε στηθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Στα γκαλά τελικά ματς της Νυχτερινής Λίγκας που πραγματοποιούνται στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος συμμετείχε συστηματικά. Την τελευταία φορά μάλιστα ήταν τον Μάιο του 2019 (το 2020 δεν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊοού).

Η Νυχτερινή Λίγκα Χόκεϊ ιδρύθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 2011 με πρωτοβουλία του Ρώσου πρόεδρου και διάσημων Ρώσων βετεράνων παικτών του χόκεϊ επί πάγου. Σκοπός της Λίγκας είναι η ανάπτυξη το χόκεϊ στη χώρα και η διοργάνωση αγώνων ερασιτεχνικών ομάδων του αθλήματος αυτού σε όλη την επικράτεια.