Η τέχνη της προόδου είναι να διατηρείς την τάξη στην αλλαγή και να διατηρείς την αλλαγή σε τάξη. - Alfred North Whitehead, 1861-1947 , Βρετανός φιλόσοφος & μαθηματικός

Η οικογένεια της Ούρσουλα Λε Γκεν διαθέτει την κατοικία της σε νέους συγγραφείς

19 Ιουνίου, 2024

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν γνωστή για το έργο της στη λογοτεχνία της επιστημονικής φαντασίας έγραψε τα περισσότερα βιβλία της στην κατοικία της στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Τα κλασσικά βιβλία της σειράς «Αρχιπέλαγος» (Earthsea), «To αριστερό χέρι του σκότους» (The Left Hand of Darkness) γράφτηκαν στο γραφείο της που ήταν κάποτε παιδικό δωμάτιο των τριών παιδιών της.

Τώρα, αυτό το δωμάτιο είναι διαθέσιμο για την επόμενη γενιά συγγραφέων για να γράψουν τα δικά τους βιβλία. Η οικογένεια Λε Γκεν δώρισε το πρώην σπίτι της συγγραφέως στον Literary Arts, μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο Πόρτλαντ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ο χώρος διαμονής νέων συγγραφέων. Το πρόγραμμα Ursula K. Le Guin Writers Residency θα προσφέρει σε επιλεγμένους συγγραφείς την ευκαιρία να βελτιώσουν την τέχνη τους όσο διαμένουν στο σπίτι.

«Οι συζητήσεις μας με την Ούρσουλα και την οικογένειά της ξεκίνησαν το 2017» αναφέρει σε δήλωση ο Άντριου Πρόκτορ εκτελεστικός διευθυντής του Literary Arts. «Είχε ξεκάθαρο όραμα το σπίτι της να γίνει ένας δημιουργικός χώρος για συγγραφείς και ένας φάρος για την ευρύτερη λογοτεχνική κοινότητα» πρόσθεσε.