Αν θέλετε πλήρη ασφάλεια να πάτε φυλακή. Εκεί θα σας ταΐζουν, θα σας ντύνουν, θα σας περιθάλπτουν και λοιπά. Το μόνο που λείπει είναι η ελευθερία. - Dwight D. Eisenhower, 1890-1969, Αμερικανός στρατηγός και μετέπειτα πρόεδρος

Η Nissan παρουσίασε μια σειρά ευρεσιτεχνίες και εφευρέσεις που έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση οδηγών και επιβατών

14 Φεβρουαρίου, 2020

Η Nissan έχει να επιδείξει μια σειρά από ευρεσιτεχνίες που έχουν ως στόχο, σε δεύτερο βαθμό, να εφαρμοστούν πάνω σε μελλοντικά μοντέλα της, κάνοντας ευκολότερη τη ζωή των οδηγών.

Ετσι, η ιαπωνική εταιρεία δημοσιοποίησε μια σειρά από αγαπημένες εφευρέσεις τις οποίες ενδεχόμενα να συναντήσουμε στο μέλλον σε πολλά μοντέλα της. Αυτές είναι, μεταξύ άλλων, το σύστημα ειδοποίησης ξεχασμένων προσώπων/αντικειμένων, το δάπεδο πολλαπλών συνδυασμών στον χώρο αποσκευών, η λειτουργία φρένου από το τιμόνι για ρυμουλκούμενο τρέιλερ, ο νοητικός έλεγχος για ηχητικά συστήματα αναγνώρισης οχήματος από πεζούς, η Ηands – Free λειτουργία της πίσω πόρτας, σε συνδυασμό με φωνή και αισθητήρες, οι εμπλουτισμένες λειτουργίες GPS με καθορισμό της λωρίδας κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με χρήση δεδομένων από το Σύστημα Εντοπισμού Απόκλισης / Αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, το κλιματιζόμενο (με παροχή αέρα) τιμόνι, καθώς και η μέθοδος ανίχνευσης της απόστασης αντικειμένων, για συστήματα υποστήριξης κατά τη στάθμευση.

Επίσης έχει κατοχυρώσει τη σύνδεση μεταξύ τοποθεσιών στάθμευσης και προορισμών, με τη χρήση δημόσιων γεωγραφικών δεδομένων από κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τη μέθοδο ανίχνευσης εμποδίων χαμηλού ύψους, σε συστήματα υποστήριξης κατά τη στάθμευση.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, όπως το σύστημα προειδοποίησης για ξεχασμένα πρόσωπα/ αντικείμενα αφορούν μια τεχνολογία που μπορεί να υπενθυμίσει στους οδηγούς αν έχουν ξεχάσει κάποιον (ένα μικρό παιδί) ή κάτι, στο πίσω κάθισμα. Ακόμα, οι εμπλουτισμένες λειτουργίες GPS με καθορισμό της λωρίδας κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας το σύστημα ανίχνευσης τυχόν παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, μπορούν να βοηθήσουν σε πιο ασφαλείς διαδρομές. Ακόμα και το τιμόνι που ψύχεται με αέρα, μπορεί να κρατήσει στεγνές τις παλάμες σας.

Read previous post:
Βέρνερ Χόιερ: Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι εξαιρετικές

Τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα και την...

Close