Διά να αισθανθή κανείς την ιδική του ευτυχίαν, πρέπει να παύση ενοχλούμενος από την ευτυχίαν των άλλων. Δημήτσης Καραμπούρογλου, 1852-1942, Έλληνας γνωμικογράφος

Η Nissan ξεκινά την ευρωπαϊκή παραγωγή του ολοκαίνουργιου αμιγώς ηλεκτρικού Townstar

26 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Nissan ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού μοντέλου της Townstar EV, που θα πωλείται σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Η αμιγώς ηλεκτρική νέα έκδοση, θα προσφέρει αποτελεσματική λύση κινητικότητας για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επιδιώκουν μετακινήσεις χωρίς ρύπους. Πατώντας στην επιτυχημένη συνταγή του Nissan e-NV200, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ολοκαίνουργιου Townstar EV προέρχεται από την τεχνογνωσία της Nissan σε αυτή την κατηγορία.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ολοκαίνουργιου Townstar EV, διαθέτει σύστημα μετάδοσης κίνησης βελτιστοποιημένο, με έξυπνη διαχείριση ενέργειας για την ψύξη της μπαταρίας. Λόγω της αεροδυναμικής του εμφάνισης είναι σε θέση να επιτύχει αυτονομία έως και 300 χιλιόμετρα. Αποδίδοντας 122 ίππους και 245 Nm ροπής, η μπαταρία 45 kWh μπορεί να δεχθεί φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος (11 kW ή 22 kW) ή ταχεία φόρτιση DC (μορφή CCS). Η τελευταία επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζουν την μπαταρία από το 15% έως το 80%, σε μόλις 37 λεπτά.

Έχει ωφέλιμο φορτίο από 600 έως 800 κιλά, και η ικανότητα ρυμούλκησης είναι έως 1.500 κιλά. Διαθέτοντας χώρο φόρτωσης έως 4,9 m3, το νέο συμπαγές van μπορεί να μεταφέρει με άνεση δύο ευρωπαλέτες. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ξεκινά από τις 31.990 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κινήτρων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» – Β’ Κύκλος και του οφέλους απόσυρσης.

Κ.Π.