Μια εποχή αποκαλείται Σκοτεινή όχι επειδή το φως δεν μπορεί να λάμψει, αλλά επειδή ο άνθρωποι αρνούνται να το δουν. James Alber Michener, 1907-1997, Αμερικανός συγγαφέας

Η Nissan αποκαλύπτει τα 370Zki και Armada Snow Patrol στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο

5 Φεβρουαρίου, 2018

Με αφορμή το σαλόνι αυτοκινήτου του Σικάγο, η Nissan μπαίνει στο πνεύμα των χειμερινών σπορ, με δύο ειδικών προδιαγραφών πρωτότυπα μοντέλα. Ένα από αυτά είναι το μοναδικό 370Z Roadster “snowmobile” που φέρει την κωδική ονομασία “370Zki”, είναι έτοιμο να οργώσει τα χιονοδρομικά κέντρα, χάρη στο συνδυασμό των χιονοσανίδων εμπρός, αλλά και των ερπυστριών πίσω, που αντικαθιστούν τα συνήθη ελαστικά υψηλών επιδόσεων του σπορ μοντέλου των 332 ίππων.

Προκειμένου να χωρέσουν πίσω οι ερπύστριες αρχικά αφαιρέθηκε ολόκληρο το σύστημα κίνησης. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα προσαρμοσμένο κιτ ανύψωσης, το οποίο σήκωσε το όχημα κατά 7,6 εκατοστά. Ακολούθησε η κατασκευή προσαρμοσμένων στηρίξεων για τα πίσω ελατήρια της ανάρτησης, μαζί με τα προσαρμοσμένα διαχωριστικά 7,6 εκατοστών που απαιτούνταν για τη συναρμολόγηση των ερπυστριών στους θόλους των τροχών. Τα εργοστασιακά φρένα έμειναν ως είχαν, αλλά οι γραμμές των φρένων έπρεπε να επαναδιαμορφωθούν, όπως και το σύστημα της εξάτμισης, προκειμένου να ταιριάξουν κάτω από το όχημα.

Μπροστά, η ανάρτηση τροποποιήθηκε για να προσαρμοστεί στο νέο ύψος οδήγησης και τοποθετήθηκαν αποσβεστήρες, ώστε να επιτρέπεται η κατάλληλη διαδρομή και περιστροφή για τα μπροστινές σανίδες του σκι, ενώ ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων έπρεπε επίσης να αναδιαταχθούν, καθώς τοποθετήθηκε και μια ειδική ποδιά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ζημιές από τις διαδρομές στο χιόνι.

Επίσης, το Nissan Armada Snow Patrol, πηγαίνει το θηριώδες SUV της Nissan σε νέα επίπεδα, κυριολεκτικά. Με το σύστημα ανύψωσης της ανάρτησης κατά 7,6 εκατοστά, τα ακραία ελαστικά εκτός δρόμου, τον επιβλητικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, την μπάρα με τους προβολείς και την σχάρα οροφής, το μοναδικό Snow Patrol βγάζει το Armada από τη λίστα των συνηθισμένων αυτοκινήτων και το τοποθετεί σε χιονισμένες βουνοκορφές, πανέτοιμο για την ασύλληπτη περιπέτεια που ονειρεύεται κάθε γνήσιος off-roader.  

Περισσότερα στη κατηγορία Auto Moto
Η ποιότητα των οχημάτων αποτελεί πρόκληση της αυτοκινητοβιομηχανίας GAC Motor

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Guangzhou Automobile Group (GAC) Motor Co., Ltd.

Close