Ο άνθρωπος από τη φύση του συμπεριφέρεται με ξιπασιά απέναντι σ' αυτούς που τον κολακεύουν και με σεβασμό προς εκείνους που δεν υποκλίνονται. - Θουκυδίδης, 5ος αιώνας π.Χ., Αθηναίος ιστορικός

Η νέα Flying Spur V8 της Bentley απέκτησε μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία

20 Ιανουαρίου, 2021

Η νέα Flying Spur V8 της Bentley απέκτησε μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία σημειώνοντας χαμηλότερα νούμερα εκπομπής ρύπων CΟ2. Ο κινητήρας των τεσσάρων λίτρων V8 αποδίδει περισσότερους από 137 ίππους ανά λίτρο. Έτσι η συνολική ισχύς των 550 ίππων συνδυάζεται με μέγιστη ροπή 770 Nm από τις μόλις 2000 σ.α.λ., διατηρώντας την έως και τις 4500 σ.α.λ. Η επιτάχυνση από την στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 318 χλμ./ώρα.

Για τη μεγιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου, ο κινητήρας V8 μπορεί να κλείσει τέσσερις από τους οκτώ κυλίνδρους του υπό συνθήκες ελαφρού φορτίου και όταν η ζήτηση ροπής είναι κάτω των 250 Nm. Η αλλαγή αυτή δεν γίνεται αντιληπτή από τους επιβάτες. Όμως το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, καθώς σημειώνεται όφελος κατανάλωσης καυσίμου έως και 30% ανάλογα με το φορτίο και την ταχύτητα του κινητήρα. Αυτό σημαίνει αυξημένη αυτονομία και χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Κ.Π.