Είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο να μάθει αυτά που νομίζει ότι ήδη ξέρει. Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ, Στωικός φιλόσοφος

H νέα Citroen C5 X αναδεικνύει τα στοιχεία των μεσαίων αυτοκινήτων

12 Απριλίου, 2021

Η Citroen παρουσίασε τη νέα «ναυαρχίδα» της, τη C5 X, η οποία διακρίνεται για την άνεση που παρέχει στους επιβάτες της και το τεχνολογικό της υπόβαθρο.

Έχει εξωτερικές διαστάσεις, μήκος 4.805 χιλ., πλάτος 1.865 χιλ. και ύψος 1.485 χιλ. και τοποθετείται στη κατηγορία των μεσαίων αυτοκινήτων(D). Με μεταξόνιο 2.785 χιλ. υπόσχεται εξαιρετικό χώρο για τους πίσω επιβάτες.

Αυτό το νέο μοντέλο, θα είναι διαθέσιμο τόσο σε βενζινοκινητήρες όσο και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις. Όπως ανακοινώθηκε, θα προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης χάρη στο πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort, στην ολοκαίνουργια ενεργή ανάρτηση Citroen Advanced Comfort καθώς και στα καθίσματα Advanced Comfort.

Το C5 X διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία, όπως η εκτεταμένη οθόνη Head up Display, τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που εισάγουν ημιαυτόνομη οδήγηση και την νέα διεπαφή επικοινωνίας μέσω οθόνης αφής 12 ιντσών HD με φυσική αναγνώριση φωνής.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 545 λίτρα.

Η έκδοση Plug-in υβριδικη ë-Comfort, αποδίδει 225 ίππους και προσφέρει κίνηση έως 50 χλμ. με ταχύτητα έως και 135 χλμ./ώρα και μηδενική κατανάλωση καυσίμου. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είναι επομένως δυνατό ο χρήστης να περάσει μια εβδομάδα χωρίς να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, κάνοντας τις συνήθεις διαδρομές, αν φορτίζει το όχημα, στο σπίτι, στη δουλειά ή σε δημόσιο σημείο φόρτισης. Ταυτόχρονα, είναι δυνατό να ταξιδέψει πολύ μακριά, χωρίς να ανησυχεί για την επαναφόρτιση, καθώς αναλαμβάνει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, ο οποίος είναι οικονομικός και αποδοτικός.

Η Citroen C5 X, θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Σπύρος Ρέκκας