Οι Αμερικανοί γίνονται όλο και πιο δυνατοί. Είκοσι χρόνια πριν, χρειάζονταν δυο άνθρωποι για να κουβαλήσουν ψώνια αξίας είκοσι δολαρίων. Σήμερα, και ένα παιδί πέντε χρονών μπορεί να το κάνει. Henry Youngman, 1906-1998, Αμερικανός κωμικός

Η νέα αντίληψη για τα βιώσιμα συστήματα τροφίμων και διατροφής

16 Ιούνιος, 2019

 Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) διοργάνωσε τον δεύτερο κύκλο Θερινού Σχολείου για το 2019 στα Τρίκαλα από 3-8 Ιουνίου στο πλαίσιο του έργου «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το οποίο υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

   Ο πρώτος κύκλος είχε πραγματοποιηθεί επίσης στα Τρίκαλα από 5 -11 Μαΐου 2019. Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

   Για την υλοποίηση του προγράμματος, τους στόχους και τα αποτελέσματά του μιλά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον Αποστόλη Ζώη η καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου Μαίρη Καψοκεφάλου.

      -Πώς σχεδιάστηκε το Θερινό Σχολείο;

   «Το Θερινό Σχολείο σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει μία εκπαιδευτική εμπειρία μύησης των νέων στη γοητεία, την καινοτομία, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες του Αγροδιατροφικού Τομέα. Έχει κύριο στόχο την ανάπτυξη γνώσης, την καλλιέργεια δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας, και τη δημιουργία δικτύου συνεργασιών μεταξύ νέων επιστημόνων και παραγωγών.

Read previous post:
Προσδοκία μου, όταν ολοκληρωθεί η θητεία μου, η ετυμηγορία του κόσμου της Αττικής να είναι θετική

  Ο Γιώργος Πατούλης αναλαμβάνει τα ηνία της Περιφέρειας Αττικής την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Close