Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία; Ιερός Αυγουστίνος, 354-430, Άγιος

Η Μπαρτσελόνα στις ΗΠΑ για επενδυτικά κεφάλαια

12 Φεβρουάριος, 2019

Η Mπαρτσελόνα πρωτοπορεί για μία ακόμα φορά. Σύμφωνα με την ισπανική  εφημερίδα El Pais, οι Καταλανοί είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός σύλλογος που υποθηκεύεται με επενδυτικά κεφάλαια στις ΗΠΑ.
 Ετσι κι αλλιώς είναι γνωστό, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται όλο και πιο σημαντική χώρα για τη Μπαρτσελόνα, όπως η Κίνα.
 «Ο σύλλογος κλείνει δύο εκδόσεις χρεών για ποσό 140 εκατομμυρίων με δύο χρηματοδότες της Βόρειας Αμερικής. Η Μπαρτσελόνα έχει υποθηκευθεί με δύο επενδυτικά κεφάλαια των ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
 Ενας τρόπος χρηματοδότησης που δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα από έναν ευρωπαϊκό σύλλογο. Όπως σημειώνεται οι Αμερικανοί επενδυτές κατανοούν την αθλητική δραστηριότητα ως έναν άλλο τρόπο επένδυσης, έχοντας μεγάλη εμπειρία στη χρηματοδότηση, για παράδειγμα, την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Για να επιτευχθούν αυτά τα δάνεια, δεν ήταν αναγκαία η παροχή εγγυήσεων για πιθανή περίπτωση μη πληρωμής.
 Αυτά τα 140 εκατ. ευρώ δεν θα χρησιμοποιηθούν προς το παρόν για τη χρηματοδότηση του Espai Bara. Η καταλανική ομάδα σχεδιάζει να επενδύσει 630 εκατ. ευρώ στο νέο Camp Nou και στο νέο Palau Blaugrana και στην αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Σε αυτό το έργο, συνεργαζεται με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

 

Read previous post:
Ενός λεπτού σιγή για τον Εμιλιάνο Σάλα σε UCL-UEL

Σε όλα τα παιχνίδια, σήμερα και τις επόμενες ημέρες, τόσο στο champions league, όσο και στο europa league, θα τηρηθεί...

Close